Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 9 maj

Annons
Dramatikern Lars Norén fyller 61 år på måndag (9/5).
Stockholm (PM)
Lars Noréns namn är synonymt med pjäser om neurotiska familjer. Bland annat "Natten är dagens mor", "Kaos är granne med Gud" och "Stillheten". De senaste åren har Lars Norén utforskat mörkare vrår i människan med de mycket omtalade uppsättningarna "Personkrets 3:1" och "Sju tre". Härom året kom Kristian Petris film "Detaljer", som bygger på Lars Noréns texter. (PM)
-
Rocksångaren Billy Joel fyller 56 år på måndag (9/5).
Stockholm (PM)
Billy Joel valde mellan boxning och musiken och det blev till slut det senare efter ett brutet näsben. Med "Just the way you are" kom genombrottet i slutet av 70-talet. Sedan har det med jämna mellanrum kommit hitlåtar, som "Tell her about it" och "We didn't start the fire" från mannen med smeknamnet "The piano man". (PM)
-
Sopranen Anne Sofie von Otter fyller 50 år på måndag (9/5).
Stockholm (PM)
Anne Sofie von Otter är vår kanske mest kända svenska sångerska i utlandet. Hon har vunnit tre amerikanska Grammypriser under sin karriär som inleddes i början av 80-talet. von Otter räknas till en av världens bästa lyriska mezzosopraner. Hon är mest känd för roller i "Figaros bröllop" och "Rosenkavaljeren". (PM)
-
Brottaren Frank Andersson fyller 49 år på måndag (9/5).
Stockholm (PM)
Frank Andersson är en av de berömda 56:orna och en av Sveriges största brottare genom tiderna. Han vann fyra EM-guld och tre VM-guld, men gick miste om den ädlaste OS-medaljen trots tre försök. Det blev "bara" ett brons i Los Angeles 1984, och den medaljen gav Frank bort till en taxichaufför, enligt legenden. I slutet av karriären försökte sig Frank Andersson på den amerikanska showbrottningen wrestling, men nu har han lagt trikån på hyllan. I vintras var han en av deltagarna i TV3:s "Robinsin-VIP". (PM)
-
-

Bildtexter:

fd050509_1.jpg
Dramatikern Lars Norén fyller 61 år på måndag.
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Mer läsning

Annons