Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar onsdag 11 maj

Annons
Modeskaparen Valentino fyller 73 år på onsdag (11/5).
Stockholm (PM)
Valentino Garavani flyttade redan som 17-åring till Paris för att ägna sig åt mode. Han öppnade sitt eget modehus i början av 1960-talet och blev snabbt uppmärksammad för sina kreationers feminina elegans. Hans lycka var gjord när han fick designa Jackie Kennedys klänning till hennes bröllop med Aristoteles Onassis 1968. På 1970-talet utvidgade han imperiet med bland annat jeans och parfym. Härom året sålde Valentino sitt modehus till ett bolag som kontrolleras av Fiat-koncernen. (PM)
-
Hockeyspelaren Ulf "Lill-pröjsarn" Nilsson fyller 55 år på onsdag (11/5).
Stockholm (PM)
Ulf "Lill-pröjsarn" Nilsson var en av de första hockeysvenskarna som etablerade sig i Nordamerika. Först spelade han i konkurrentligan WHA tillsammans med legenden Gordie Howe. När ligan gick under i slutet av 70-talet flyttade han och Anders Hedberg till New York Rangers i NHL och blev de första svenska spelarna i en Stanley Cup-final. Karriären tog slut 1983. Numera hörs han ibland som expertkommentator i tv. (PM)
-
Sångerskan Anna "Sahlene" Sahlin fyller 29 år på onsdag (11/5).
Stockholm (PM)
Anna Sahlin är mer känd under sitt artistnamn Anna Sahlene. För tre år sedan ställde hon upp i Estlands melodifestival och vann! Hon kom trea i schlager-EM 2002. Året efter var hon med i den svenska, men gick inte vidare från deltävlingen. I vintras kom Anna Sahlenes senaste album. Som liten var hon barnskådis och spelade Anna i flera filmer om barnen i Bullerbyn. (PM)
-

Bildtexter:

fd050511_1.jpg
Sångerskan Anna Sahlene fyller 29 år på onsdag.
Foto: Mikael Eriksson

Mer läsning

Annons