Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar onsdag 13 april 2005

Annons
Poeten Seamus Heaney fyller 66 år på onsdag (13/4).
Stockholm (PM)
Seamus Heaney fick Nobelpriset i litteratur 1995. Han har främst verkat som poet och från sitt perspektiv som uppvuxen i Belfast ofta tagit upp oroligheterna i Nordirland. Heaney är även professor, både i Harvard och Oxford. På svenska finns många av hans bästa dikter samlade i "På väg". (PM)
Schackspelaren Garri Kasparov fyller 42 år på onsdag (13/4).
Stockholm (PM)
Garri Kasparov var världsmästare i schack mellan 1985 och 2000, tills han överraskande fick stryk av den unge ryssen Vladimir Kramnik. Azerbajdzjanen Kasparov vann titeln från ryssen Karpov i en klassisk match 1985 och var sedan nästan omänsklig. Men mot IBM:s superdator förlorade han en omtalad matchserie 1997. Kasparov har nyligen aviserat sin pensionering från schackbrädet för att satsa på politiken. (PM)
Ishockeyspelaren Mariusz Czerkawski fyller 33 år på onsdag (13/4).
Stockholm (PM)
Mariusz Czerkawski är visserligen från Polen, men det var via Sverige och Djurgården som "Marre" tog sig till NHL. I den nordamerikanska hockeyligan har Czerkawski spelat för Boston, Edmonton och Montreal under en karriär som gått upp och ner. Den gångna säsongen var han tillbaka i Djurgården utan att göra någon större succé. Han har tidigare varit gift med landsmaninnan Izabella Scorupco. (PM)
-

Bildtexter:

fd050413_1.jpg
Ishockeyspelaren Mariusz Czerkawski fyller 33 år på onsdag (13/4)
Foto: Gunnar Lundmark/SCANPIX

Mer läsning

Annons