Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar onsdag 14 september

Annons
Skådespelerskan Annalisa Ericson fyller 92 år på onsdag (14/9).
Stockholm (PM)
Annalisa Ericson började som dansare och gjorde sin första talroll 1930. Hon arbetade med den tidens alla stora, bland annat Ernst Rolf, men det var först på 40-talet som det stora genombrottet kom. 1942 spelade hon in filmen \"Blåjackor\", ett första samarbete med Nils Poppe som hon skulle jobba med flera gånger under karriären. Bland annat i \"Lorden från Gränden\" som spelades i tio år på olika teatrar. Annalisa Ericson är fortfarande högst aktiv och har på senare år uppträtt bland annat med Sickan Carlsson. (PM)
-
Skådespelaren Sam Neill fyller 58 år på onsdag (14/9).
Stockholm (PM)
Sam Neill växte upp i Nya Zeeland där han arbetade som regissör och manusförfattare på 70-talet, men slog igenom som skådespelare i Europa i tv-serien \"Reilly\" i början av 80-talet. Det blev mer tv, men sedan väntade de stora filmrollerna, som i \"Lugnt vatten\" och \"Pianot\". Han har gjort huvudroller i två \"Jurassic Park\"-filmer. (PM)
-
Friidrottaren Hicham El-Guerrouj fyller 31 år på onsdag (14/9).
Stockholm (PM)
Hicham El-Guerrouj fick äntligen vinna inte ett utan två OS-guld i fjol då han tog hem både 1 500 meter och 5 000 meter i Atenspelen. Marockanen har dominerat framförallt 1 500 meter det senaste decenniet, men hade besegrats i två tidigare OS-finaler på den distansen. Han anses allmänt vara den bästa medeldistanslöparen som någonsin funnits. (PM)
-

Bildtexter:

fd050914_1.jpg
Annalisa Ericson
Foto: Mark Earthy/Scanpix

Mer läsning

Annons