Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar onsdag 16 mars

Annons
Bryggaren Jens Spendrup fyller 61 år på onsdag (16/3).
Stockholm (PM)
Jens Spendrup är vd för Spendrups bryggeri och driver familjeföretaget tillsammans med sin bror Ulf. Spendrups bryggeri är ett av Sveriges största och grundades 1897 som Grängesbergs bryggeri, men sönerna ändrade namnet när de tog över företaget och börsnoterade det på 80-talet. 2001 köpte de emellertid tillbaka alla aktierna och tog bort företaget från börsen. (PM)
Kabinettssekreterare Hans Dahlgren fyller 57 år på onsdag (16/3).
Stockholm (PM)
Hans Dahlgren är kabinettssekreterare i Utrikesdepartementet och kom ofrivilligt i centrum efter flodvågen i sydostasien. Han tillträdde posten 2001 efter att ha tidigare bland annat ha varit Sveriges FN-ambassadör och statssekreterare hos Ingvar Carlsson, när denne var statsminister. Han har inte alltid varit diplomat eller politisk tjänsteman. På 70-talet arbetade Dahlgren som tv-reporter på SVT. (PM)
Norges förre statsminister Jens Stoltenberg fyller 46 år på onsdag (16/3).
Stockholm (PM)
Jens Stoltenberg var Norges statsminister i ett och ett halvt år, från mars 2000 till hösten 2001 då han tvingades avgå sedan arbeiderpartiet gjort sitt sämsta val i modern tid. Stoltenberg kallades tidigare för Norges Kennedy, den bildsköne ynglingen är son till tidigare utrikesministern Thorvald Stoltenberg. Han var tidigare närings-, energi- och finansminister i Norge. (PM)
Skådespelaren Johan Widerberg fyller 31 år på onsdag (16/3).
Stockholm (PM)
Johan Widerberg är son till filmregissören Bo Widerberg, men det behöver egentligen inte nämnas, för han har gjort många stora roller på egen hand. På film har han varit med "Lust och fägring stor" och "Under solen", i tv har det blivit bland annat "Herr von Hancken". Senast kunde han ses i "Norrmalmstorgsdramat" i SVT och i storfilmen "Ocean's twelve" där han hade en liten roll. (PM)
-

Bildtexter:

fd050316_1.jpg
Kabinettssekreterare Hans Dahlgren fyller 57 år på onsdag 16 mars.
Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix

Mer läsning

Annons