Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar onsdag 16 november

/

Annons
Författaren José Saramago fyller 83 år på onsdag (16/11).
Stockholm (PM)
José Saramago tilldelades Nobelpriset i litteratur 1998. Portugisen har ett mycket personligt uttryckssätt som fått namnet "Saramagostil". Han romandebuterade 1947 och har även skrivit diktsamlingar och noveller. "Baltasar och Blimunda" från 1982 med Saramagos stora internationella genombrott. På senare år har Saramago mest skapat rubriker för sin kompromisslösa och positiva inställning till kommunismen. (PM)
-
Skådespelerskan Pia Johansson fyller 45 år på onsdag (16/11).
Stockholm (PM)
Pia Johansson tillhör Stockholms stadsteaters ensemble sedan många år, men har på senare år gjort stor succé i främst humoristiska sammanhang på andra håll. Hon medverkar i "Parlamentet" i TV4, "På minuten" i radion och hade även en roll i "Hälsoresan - en smal film" liksom i tv-serien "Agnes" och filmen "Känd från TV". (PM)
-
Sångaren Magnus Bäcklund fyller 40 år på onsdag (16/11).
Stockholm (PM)
Magnus Bäcklund är ena halvan av duon Fame, som vann Melodifestivalen 2003. Hans genombrott kom väldigt sent, som 37-åring då han vann TV3:s och Bert Karlssons talangjakt "Fame factory". Det var också Bert Karlsson som lotsade fram Magnus Bäcklund och Jessica Andersson i Fame. Sedan dess har de uppträtt på bland annat "Diggiloo"-turnén och i Melodifestivalen 2004. I nästa års tävling ställer Fameduon upp med varsin låt. (PM)
-

Bildtexter:

fd051116_1.jpg
Magnus Bäcklund
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Mer läsning

Annons