Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar onsdag 21 september

Annons
Skådespelaren Larry Hagman fyller 74 år på onsdag (21/9).
Stockholm (PM)
Larry Hagman är för evigt förknippad med rollen som JR Ewing, den manipulerande, whiskydrickande oljemogulen i tv-serien "Dallas", som var världens populäraste tv-serie under ett drygt decennium. Hagman drabbades för några år sedan av en svår leversjukdom och tvingades genomgå en transplantation. Men sedan dess har han återfått sin kraft och gjorde bland annat en roll i filmen "Spelets regler". Larry Hagman började inom teatern och blev känd i USA i tv-serien "I dream of Jeannie" på 60-talet. (PM)
-
Författaren Stephen King fyller 58 år på onsdag (21/9)
Stockholm (PM)
Stephen Kings är en av världens mest lästa författare. Hans skräckromaner, som "Carrie", "Varsel" och "Sömngångare", har nästan alla nått en storpublik och flera har filmatiserats. King är en oerhört produktiv författare som på senare breddat sig och skrivit mer psykologiskt laddade böcker. För några år sedan råkade han ut för en hemsk bilolycka, men återhämtade sig och skriver fortfarande. (PM)
-
Skådespelaren Bill Murray fyller 55 år på onsdag (21/9).
Stockholm (PM)
Bill Murray hör till Hollywoods mest eftertraktade komediskådespelare med filmer som "Måndag hela veckan" och två "Ghostbusters"-filmer på meritlistan. Han kom fram genom teatergrupper i Chicago och fick sitt genombrott i humorprogrammet "Saturday night live" i tv på 70-talet. "Tom i bollen" i början av 80-talet blev den första filmhitten. Senast hyllades han med Oscarsnominering för filmen "Lost in translation" i fjol. (PM)
-
Generaldirektör Anders L Johansson fyller 50 år på onsdag (21/9).
Stockholm (PM)
Anders L Johansson fick i somras byta verk att vara generaldirektör för, när regeringen flyttade honom från Arbetsmarknadsverket, Ams, till Statskontoret. Ams ledde han i fem år. Johansson är från Värmland och har tidigare varit professor i Uppsala och generaldirektör för Arbetslivsinstitutet. Det är han som ska omsätta regeringens mål om minskad arbetslöshet till handling. (PM)




-

Bildtexter:

fd050921_1.jpg
Bill Murray
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons