Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar onsdag 26 oktober

Annons
Körledaren Eric Ericson fyller 87 år på onsdag (26/10).
Stockholm (PM)
Eric Ericson är körledare, kanske mest känd för sitt arbete med Orphei Dränger, vilka han dirigerade mellan 1951 och 1991. Han var länge körmästare vid Sveriges Radio och lärare i kördirigering vid Musikhögskolan i Stockholm. 1968 utsågs han till professor och 1997 fick han Polarpriset. (PM)
-
Skådespelaren Bob Hoskins fyller 63 på onsdag (26/10).
Stockholm (PM)
Bob Hoskins är mest känd för sin rolltolkning mot en tecknad kanin i "Vem satte dit Roger Rabbit?", men hans stora genombrott kom redan på 70-talet i tv-serien "Pennies from heaven". Han har gjort uppmärksammade roller i filmer som "Cotton Club" och "Mona Lisa", men på 90-talet gick det lite utför efter filmer som "Super Mario Bros". (PM)
-
Tecknaren Cecilia Torudd fyller 63 år på onsdag (26/10).
Stockholm (PM)
Cecilia Torudd är skaparen av den tecknade serien "Ensamma mamman", en skämtsamt socialrealistisk serie om en ensam mammas vedermödor. Hon har förutom det gjort ett flertal barnböcker och skrivit teatermanus. Sedan 1971 har hon tecknat på heltid. Innan dess var hon teckningslärare. Cecilia Torudd är utbildad vid Konstfack. (PM)
-
Senator Hillary Rodham Clinton fyller 58 år på onsdag (26/10).
Stockholm (PM)
Hilary Rodham Clinton har mot alla odds lyckats kapa åt sig en politisk karriär på egen hand sedan hennes mer kände make, Bill, lämnat Vita huset. Hon sitter i senaten för New York, trots att hon är född i Illinois och tillbringat 20 år av sitt liv i Arkansas med Bill Clinton. Hon förväntas allmänt ställa upp i presidentvalet 2008, men har ännu inte offentliggjort några sådana planer. (PM)
-

Bildtexter:

fd051026_1.jpg
Hillary Rodham Clinton
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons