Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar onsdag 28 september

Annons
Skådespelaren Brigitte Bardot fyller 70 år på onsdag (28/9).
Stockholm (PM)
Brigitte Bardot är en av filmens största sexsymboler. Hon \"upptäcktes\" av filmskaparen Roger Vadim som regisserade henne i genombrottsfilmen \"Och Gud skapade kvinnan...\", 1956. Rollerna blev mer seriösa efter hand, men hon kunde aldrig skaka av sig stämpeln som sexsymbol. 1973 gjorde hon sin sista film och har sedan dess mest blivit känd som en djurrättsaktivist. (PM)
-
EU-parlamentarikern Charlotte Cederschiöld fyller 61 år på onsdag (28/9).
Stockholm (PM)
Charlotte Cederschiöld är moderaten som fram till i fjol innehade posten som vice talman i EU-parlamentet sedan två år. Men efter EU-valet blev hon av med den posten. Hon har suttit i EU-parlamentet sedan 1995 och var dessförinnan riksdagsledamot sedan 1987. Cederschiöld är gift med förra moderatborgarrådet i Stockholm, Carl Cederschiöld. (PM)
-
EU-kommissionären Margot Wallström fyller 51 år på onsdag (28/9).
Stockholm (PM)
Margot Wallström är EU-kommissionär, numera med titeln första vice ordförande med ett speciellt ansvar för att föra ut EU:s budskap till medborgarna. När hon utsågs till kommissionär, då med miljöportföljen, för fem år sedan var det en politisk comeback för en av socialdemokraternas mest synliga politiker som lämnade regeringen efter valet 1998. Innan dess hade hon varit civil-, kultur- och socialminister. I det civila var Margot Wallström bankkamrer. (PM)
-
Formel 1-föraren Mika Häkkinen fyller 37 år på onsdag (28/9).
Stockholm (PM)
Mika Häkkinen vann formel 1-VM två gånger. Finländaren tävlade i den tuffaste motorsporten i nio år och vann 19 lopp. Men 2001 blev han pappa till sonen Hugo och hade svårt med koncentrationen under året som dessutom blev en stor besvikelse, resultatmässigt. Därefter lade Häkkinen av med formel 1. Numera tävlar han i DTM-serien i Tyskland. (PM)
-
Skådespelerskan Gwyneth Paltrow fyller 33 år på onsdag (28/9).
Stockholm (PM)
Gwyneth Paltrow är en sval, elegant skådespelerska som excellerar i roller som svala och eleganta kvinnor. Hon vann en Oscar för \"Shakespeare in love\" och har även synts i \"The talented mr Ripley\" och \"Seven\". Det senaste året har mammarollen blivit viktigare. Hon har dottern Apple med popstjärnan Chris Martin i Coldplay. (PM)
-

Bildtexter:

fd050928_1.jpg
Brigitte Bardot
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons