Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar onsdag 7 september

/

Annons
Sångerskan Chrissie Hynde fyller 54 år på onsdag (7/9).
Stockholm (PM)
Chrissie Hynde flyttade från USA till England i mitten av 70-talet och började skriva om musik i New Musical Express. Men det var roligare att spela istället, så 1978 grundade hon Pretenders, ett band med hits som "Brass in pocket" och "I got you babe". Chrissie Hynde har gjort sig känd som en djurrättsaktivist och har flera gången blivit gripen vid flera protestaktioner. Ett tag var hon gift med Simple Minds-sångaren Jim Kerr. 1999 kom senaste albumet "Viva el amor". (PM)
-
Göteborgs-Postens chefredaktör Peter Hjörne fyller 53 år på onsdag (7/9).
Stockholm (PM)
Peter Hjörne är chefredaktör för Göteborgs-Posten, Sveriges näst största morgontidning, sedan 1993. Han är den tredje Hjörne att inneha den posten på en tidning som Harry Hjörne köpte 1926. Numera äger Hjörne 67 procent av bolaget Stampen som äger G-P. (PM)
-
Filmregissören Daniel Bergman fyller 43 år på onsdag (7/9).
Stockholm (PM)
Daniel Bergman är son till Ingmar Bergman och Käbi Laretei och gick i sin fars fotspår. Bland annat var han regiassistent åt sin pappa. Senare har det blivit egna filmer. Han långfilmsdebuterade med "Söndagsbarn", som Ingmar Bergman skrev manus till. Senaste filmen var "Svenska hjältar", 1997. På senare år har Daniel Bergman bland annat utbildat sig till ambulanssjuksköterska. (PM)
-
Internetentreprenören Christer Sturmark fyller 41 år på onsdag (7/9).
Stockholm (PM)
Christer Sturmark framträdde som en av de första svenska internetentreprenörerna som gärna uppträdde i medierna och föreläste om sina visioner för it-revolutionen. På senare år har det emellertid varit tystare. Han började på 80-talet med datorer och grundade it-företaget Cell 1996. I samma veva blev han regeringens rådgivare i it-frågor. (PM)
-

Bildtexter:

fd050907_1.jpg
Chrissie Hynde
Foto: Mark Earthy/Scanpix

Mer läsning

Annons