Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar söndag 14 augusti

/

Annons
Sångaren David Crosby fyller 64 år på söndag (14/8).
Stockholm (PM)
David Crosby är en legend inom musikvärlden och minst lika känd för sitt leverne vid sidan av karriären. Han var med och grundade Byrds i slutet av 60-talet, fortsatte göra musik med Crosby, Stills, Nash & Young, som spelade i Sverige i våras. Han har dessutom haft problem med narkotikaberoende och drabbades av hepatit c, vilket tvingade honom att genomföra en levertransplantation 1995. (PM)
-
Skådespelaren Steve Martin fyller 60 år på söndag (14/8).
Stockholm (PM)
Steve Martin började som ståuppkomiker och manusförfattare till tv-shower, men blev själv komedistjärna genom filmer som "Supernollan", "Döda män klär inte i rutigt" och "Tre amigos". Han har fortsatt att skriva och gett ut flera humoristiska böcker. Filmkarriären har gått lite si och så det senaste decenniet, men i fjol var han konferencier för Oscargalan. Härnäst spelar han Peter Sellers klassiska roll i en ny version av "Rosa pantern". (PM)
-
Skådespelerskan Cecilia Frode fyller 35 år på söndag (14/8).
Stockholm (PM)
Cecilia Frode fick sitt stora genombrott 2001 i Carin Mannheimers tv-serie "Fru Marianne" där hon spelade titelrollen. Hon är en mångsidig skådespelare som har gjort komediroller i storsuccéer som "Klassfesten" och "Känd från tv", men också satt upp den egna pjäsen "Ängelen" på scen i Stockholm. Härnäst filmar hon en ny film som bröderna Herngren regisserar tillsammans med Måns Herngren. (PM)
-

Bildtexter:

fd050814_1.jpg
Cecilia Frode
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Mer läsning

Annons