Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar söndag 19 juni 2005

/

Annons
Programledaren och komikern Magnus Härenstam fyller 64 år på söndag (19/6).
Stockholm (PM)
I drygt tio år har Magnus Härenstam varit programledare för den omåttligt populära frågeleken "Jeopardy!" i TV4. Det är en ny karriärväg för den begåvade komikern som gjorde en serie klassiska tv-serier och romantiska komedier, främst med Brasse Brännström och Lasse Hallström på 60- och 70-talen. Många minns också barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter" med glädje. I höst återförenas Magnus & Brasse i pjäsen "Muntergökarna". (PM)
-
Författaren Salman Rushdie fyller 58 år på söndag (19/6).
Stockholm (PM)
Salman Rushdie kan numera fira sina födelsedagar i någorlunda frihet. 1998 meddelade den iranska regimen att den inte längre önskade livet ur författaren för hans "Satansverserna", som rörde upp känslor i den islamiska världen när den gavs ut 1988. Rushdie har fortsatt att publicera sig, 1999 gav han ut "Marken under hennes fötter". Salman Rushdie är född i Indien, utbildad i England och arbetade som copywriter i London på 70-talet innan han fick sin första roman utgiven 1975.(PM)
-
Skådespelerskan Kathleen Turner fyller 51 år på söndag (19/6).
Stockholm (PM)
Kathleen Turner är inte en skådespelerska som räds att visa sig naken trots att hon är över 40. Hon avslutade häromåret ett gästspel i rollen som Mrs Robinson i pjäsen "Mandomsprovet" i London, där hon bland annat uppträdde just naken på scen. Kathleen Turner fick sitt stora genombrott i filmer som "Het puls" och "Den vilda jakten på stenen" i början av 80-talet.(PM)
-

Bildtexter:

fd050619_1.jpg
Kathleen Turner
Foto: Chip Eeast/Reuters

Mer läsning

Annons