Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar söndag 2 oktober

Annons
Tv-journalisten Lars Orup fyller 87 år på söndag (2/10).
Stockholm (PM)
Lars Orup personifierar mer än någon annan "Aktuellt" i SVT. Han arbetade på nyhetsprogrammet i hela 22 år och gjorde sig även känd som benhård utfrågare av politiker tillsammans med de andra "O:na", Åke Ortmark och Gustav Olivecrona. Lars Orup arbetade inom radio och tv mellan 1949 och 1982. (PM)
-
Modeskaparen Donna Karan fyller 57 år på söndag (2/10).
Stockholm (PM)
Donna Karans DKNY är ett av de starkaste varumärkena i modevärlden. Hennes kollektioner, både för kvinnor och män, har blivit väldigt populära och hon har även börjat sälja parfym i sitt namn. Donna Karans pappa var skräddare och mamma var modell så det var inte konstigt att hon ville bli modeskapare. I början av 70-talet började hon arbeta för Anne Klein. 1984 lanserade hon sin första egna kollektion. (PM)
-
Fotografen Annie Leibowitz fyller 56 år på söndag (2/10)
Stockholm (PM)
Annie Leibowitz är en av världens mest kända tidningsfotografer. Hennes porträtt av världsberömda artister, politiker och affärsmän har prytt tidskrifter och utställningsväggar världen runt. Hon började fotografera för Rolling Stone i början av 70-talet och gjorde sig snabbt ett namn. 1983 flyttade hon till kändistidningen Vanity Fair. (PM)
-
Artisten Sting fyller 54 år på söndag (2/10).
Stockholm (PM)
Sting föddes som Gordon Sumner, men fick smeknamnet Sting eftersom han hade en randig tröja som fick honom att se ut som en geting. Han blev världsstjärna i Police på 70-talet, gick vidare till en framgångsrik solokarriär på 80-talet. På repertoaren finns klassiker som "Every breath you take" och "If you love somebody set them free". (PM)
-
Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand fyller 32 år på söndag (2/10).
Stockholm (PM)
Maria Wetterstrand blev hastigt och lustigt en av Sveriges mäktigaste politiker när miljöpartiet fick en vågmästarroll och började ställa krav på socialdemokraterna om en regeringspost. Hon stärkte sin profil som en av de största profilerna i "Nej till euro"-kampanjen. Wetterstrand utsågs till språkrör 2002 och sitter i riksdagen sedan 2001. I fjol blev hon mamma till en pojke. (PM)
-

Bildtexter:

fd051002_1.jpg
Maria Wetterstrand
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Mer läsning

Annons