Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar söndag 20 november 2005

/

Annons
Författaren Per Wästberg fyller 72 år på söndag (20/11).
Stockholm (PM)
Per Wästberg valdes in i Svenska akademien 1997, närmast en självklar plats för en författare som varit i kulturens tjänst i 50 år. Han debuterade som litteraturkritiker i Dagens Nyheter som 20-åring och var tidningens chefredaktör för kulturredaktionen mellan 1976 och 1982. Som författare har han varvat Stockholmsskildringar, som "Vattenslottet" med skildringar av Afrika under rasförtryckets apartheid. (PM)
-
Sångaren och författaren Ulf Lundell fyller 56 år på söndag (20/11).
Stockholm (PM)
Ulf Lundell håller sig alltid aktuell. Det senaste året har han gett ut tre album, turnerat flitigt och gett ut romanen "Värmen" som orsakade en kritikerdebatt tidigare i höstas. Lundell debuterade som författare med numera klassiska "Jack" 1976 och som skivartist redan året innan med "Vargmåne". Folkkär blev han med låten "Öppna landskap", men den är inte talande för hans musikstil som är mer rockig än så. (PM)
-
Sångaren Anders Glenmark fyller 52 år på söndag (20/11).
Stockholm (PM)
Anders Glenmark är en produktiv artist, låtskrivare och producent, som gjort karriär solo och i en rad andra konstellationer. Först i släktgruppen Glenmarks, sedan med systern Karin i Gemini och sedan på egen hand, med låtar som "Hon har blommor i sitt hår" och "Mare mare". Största framgången kom med Orup och Niklas Strömstedt i gruppen Glenmark, Eriksson, Strömstedt. Deras "När vi gräver guld i USA" till fotbolls-VM 1994 blev den sommaren stora hit, tack vare mästerskapet som blev så lyckat ur svensk synvinkel. (PM)
-

Bildtexter:

fd051120_1.jpg
Ulf Lundell
Foto: Peppe Arninge/Scanpix

Mer läsning

Annons