Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar söndag 22 maj

Annons
Sångaren och skådespelaren Charles Aznavour fyller 81 år på söndag (22/5).
Stockholm (PM)
Charles Aznavour har armeniska rötter, men växte upp i Paris och upptäcktes av Edith Piaf. 1955 slog han igenom som sångare med egna visor på Olympia i Paris. Snart ansågs han vara en fransk nationalhelgedom, men nådde även stor internationell berömmelse. Som skådespelare har han bland annat gjort roller i "Skjut inte på pianisten!" och "Blecktrumman". (PM)
-
Fotbollspelaren George Best fyller 59 år på söndag (22/5).
Stockholm (PM)
George Best anses vara en av de bästa fotbollspelare som de brittiska öarna producerat. 17 år gammal debuterade han för Manchester United 1963 och vann både ligan och Europacupen för klubben. Men hans förkärlek för det ljuva livet förkortade drastiskt hans karriär i början av 70-talet och efter sin tid som spelare har han bland annat kämpat mot alkoholism. Han fick aldrig spela i VM eftersom han representerade lilla Wales i landslagssammanhang. (PM)
-
Textförfattaren Bernie Taupin fyller 55 år på söndag (22/5).
Stockholm (PM)
Bernie Taupin är en av rockvärldens mest anonyma superstjärnor, men som textförfattare åt Elton John har han skrivit klassiker som "Your song", "Goodbye yellow brick road" och "Candle in the wind". Taupin har skrivit i princip alla texter åt Elton John (förutom mellan 1976 och 1983) sedan slutet av 60-talet. Sedan 1980 bor han i Los Angeles. (PM)
-
Sångaren Morrissey fyller 46 år på söndag (22/5).
Stockholm (PM)
Stephen Patrick Morrissey blev med brittiska rockbandet The Smiths på 80-talet en ikon bland många musikfans. Med sina intelligenta texter, ofta om utanförskap, gav han en röst åt många ungdomar som kände sig utanför. Sedan bandet splittrades 1987 har Morrissey fortsatt på egen hand. Dock utan att nå lika kreativa höjder som med låtskrivarpartnern Johnny Marr i The Smiths. I fjol kom hans första skiva på sju år och han var även huvudattraktion på Hultsfredsfestivalen i somras. (PM)
-

Bildtexter:

fd050522_1.jpg
Sångaren Morrissey fyller 46 år den 22 maj.
Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix

Mer läsning

Annons