Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar söndag 28 augusti

/

Annons
Löparen Anders Gärderud fyller 59 år på söndag (28/8).
Stockholm (PM)
Anders Gärderud svarade för Sveriges kanske främsta friidrottsinsats i modern tid när han vann OS-guld på 3 000 meter hinder på världsrekordtiden 8.08 i OS i Montreal 1976, en tid som stod sig som Europarekord i över 25 år. Det var kulmen på en strålande löparkarriär för Gärderud som även har det svenska rekordet på bland annat 5 000 meter. Efter karriären har Gärderud fortsatt engagera sig inom friidrotten, både som förbundskapten och som expertkommentator i radio och tv. (PM)
-
Sångerskan Shania Twain fyller 40 år på söndag (28/8).
Stockholm (PM)
Shania Twain föddes som Eilleen Regina Edwards i Kanada och började tidigt sjunga. Men när hennes föräldrar dog i en bilolycka fick Shania Twain, 21 år gammal, ta hand om sina syskon istället. När de vuxit upp återupptog hon karriären och är nu countrymusikens bäst säljande artist. Numera bor Shania Twain med sin make, demonproducenten "Mutt" Lange i ett slott i Schweiz. (PM)
-
Simmaren Janet Evans fyller 34 år på söndag (28/8).
Stockholm (PM)
Janet Evans är en av de främsta kvinnorna i simhistorien. Hon vann tre OS-guld i Söul 1988 och ett i Barcelona 1992. Trots sin litenhet, bara drygt 1,60, var hon närmast oslagbar under en period. Hon har fortfarande världsrekorden på 400, 800 och 1 500 meter, tider som ingen kvinna kommer i närheten av i dagsläget. 1996 fick hon vara med och tända OS-elden i Atlanta och även efter karriären har hon fortsatt att engagera sig inom simningen som ledare. (PM)
-

Bildtexter:

fd050828_1.jpg
Shania Twain
Foto: Örn Borgen/Scanpix

Mer läsning

Annons