Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar söndag 4 september

/

Annons
Regissören Jan Halldoff fyller 66 år på söndag (4/9).
Stockholm (PM)
Jan Halldoff var på 60- och 70-talen en mycket produktiv och omtalad filmregissör. Med bakgrund som stillbildsfotograf kom han in vid filmen. På 60-talet samarbetade han med Slas i några filmer. Halldoff filmade bland annat Ulf Lundells "Jack" och har haft en speciell fallenhet för filmer om människor i grupp, som "Firmafesten" och "Polare". 1982 kom "Klippet", hans senaste biofilm. (PM)
-
Sveaskogs ordförande Bo Dockered fyller 64 år på söndag (4/9).
Stockholm (PM)
Bo Dockered gjorde sig känd som stridbar ordförande för lantbruksorganisationen, LRF, mellan 1986 och 1999. Nu är han bland annat ordförande i statliga Sveaskog. Han har även varit en av centerns största profiler. Samtidigt har han varit engagerad i en mängd olika organisationer och företag. Bland annat som ordförande i Föreningsbanken. (PM)
-
Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog fyller 54 år på söndag (4/9).
Stockholm (PM)
Marita Ulvskog hoppade i fjol av sin ministerpost för att bli partisekreterare i socialdemokraterna. Hon är journalist i grunden, med praktisk arbetslivserfarenhet från bland annat LO-tidningen och som chefredaktör för Dala-Demokraten. I åtta år var hon pressekreterare hos statsminister Ingvar Carlsson och togs in i regeringen 1994 som civilminister. Hon tog över kulturdepartementet 1996. (PM)
-

Bildtexter:

fd050904_1.jpg
Marita Ulvskog
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Mer läsning

Annons