Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar söndag 5 juni 2005

Annons
Förre talmannen Ingegerd Troedsson fyller 76 år på söndag (5/6).
Stockholm (PM)
Ingegerd Troedsson blev första kvinna på posten som Riksdagens talman. Det blev kulmen på en politisk karriär inom moderaterna med bland annat 20 år i Riksdagen. Hon ägnade sig mest åt familjepolitik och var biträdande socialminister i den borgerliga regeringen 1976-78. 1986 förlorade han kampen om partiledarposten i moderaterna mot Carl Bildt och blev andre vice ordförande i partiet.(PM)
-
Professor Bo Södersten fyller 74 år på söndag (5/6).
Stockholm (PM)
Bo Södersten är nationalekonom och samhällsdebattör. Han var riksdagsledamot för socialdemokraterna 1979-1988, men har sedan dess flitigt tagit en kritisk position mot mycket av den politik som socialdemokraterna fört, vad gäller exempelvis positiv särbehandling och könskvotering. Han har bland annat skrivit böcker som "Kapitalismen byggde landet". Sedan 1997 är han gift med folkpartisten Birgit Friggebo.(PM)
-
Programledaren Harald Treutiger fyller 49 år på söndag (5/6).
Stockholm (PM)
Harald Treutiger har varit programledare för några av den svenska tv-historiens allra största succéer. Han började i ungdoms-tv på 80-talet, men 1990 kom den första stora publikframgången med tv-leken "24 karat" som lockade mångmiljonpublik. Den följdes av "Rena rama sanningen" och "Expedition: Robinson" 1997. Efter ett par år på TV3 arbetar han nu med TV4 Plus. (PM)
-

Bildtexter:

fd050605_1.jpg
Harald Treutiger
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Mer läsning

Annons