Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar söndag den 24 april

Annons
Förre statsministern Thorbjörn Fälldin fyller 79 år på söndag (24/4).
Stockholm (PM)
Thorbjörn Fälldin blev den första borgerliga statsministern i Sverige på 40 år när han bildade regering efter segervalet 1976. Men Fälldins första regering föll på kärnkraftfrågan 1978. Där kunde centerpartisterna inte kompromissa. Fälldin återkom som statsminister mellan 1979 och 82. Fälldin satt i riksdagen i 24 år och blev sedermera ordförande i Televerket. (PM)
-
Skådespelerskan Shirley MacLaine fyller 71 år på söndag (24/4).
Stockholm (PM)
Shirley MacLaine började som dansare, men blev nästan över en natt stjärna på Broadway och fick sedan över till filmen. Det blev många komedier i början. Ofta regisserade av Billy Wilder och med Jack Lemmon i rollistan, som "Ungkarlslyan" och "Irma La Douce". Senare blev det mer drama och en Oscar för "Ömhetsbevis". Hon påstods dessutom ha ett särdeles gott öga till vår statsminister Olof Palme, som hon lärde känna. (PM)
-
Sångerskan och skådespelerskan Barbra Streisand fyller 63 år på söndag (24/4)
Stockholm (PM)
Barbra Streisand slog igenom i musikalen "Funny girl" 1964 och tillhör sedan dess de allra främsta i 1900-talets nöjeshistoria. Hon blev en av 70-talets största filmstjärnor i filmer som "Go'dag yxskaft", "Våra bästa år" och "En stjärna föds". Sedan har hon även regisserat egna filmer och fortsatt sin musikalkarriär. (PM)
-

Bildtexter:

fd050424_1.jpg
Sångerskan och skådespelerskan Barbara Streisand fyller 63 år på söndag.
Foto: Fred Prouser/Reuters

Mer läsning

Annons