Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 1 november

/

Annons
Tv-meteorologen John Pohlman fyller 70 år på tisdag (1/11).
Stockholm (PM)
John Pohlman är ett av våra mest folkkära svenska tv-ansikten genom tiderna. Han var meteorolog i tv mellan 1972 och 2002, oftast i "Rapport". Men för några år sedan gick han i pension. Pohlman är dessutom jazzmusiker och har skrivit flera böcker om väder. Han började arbeta på SMHI 1962 och tillbringade dessutom två år med att göra väderprognoser vid Persiska viken på 60-talet. (PM)
-
Skådespelaren Jon Skolmen fyller 65 år på tisdag (1/11).
Stockholm (PM)
Jon Skolmen skulle nu kunna övertala Lasse Åberg att göra en ny "Sällskapsresan"-film med temat pensionärsliv, för nu har radarparet från de fem så populära filmerna båda blivit pensionärer. Jon Skolmen är förutom rollen som teknikgalne Ole känd här i Sverige för sina barnprogram i tv på 60- och 70-talet och i Norge som regissör. (PM)
-
Författaren Louise Boije af Gennäs fyller 44 år på tisdag (1/11).
Stockholm (PM)
Louise Boije af Gennäs är en bästsäljande författare som häromåret gjorde debut som pjäsförfattare på Dramaten med "Bestseller". Hon har skrivit sex romaner sedan debuten "Ta vad man vill ha" 1991, men är också kvinnan bakom tv-såpor som "Storstad", "Rederiet" och "Nya tider", som hon hjälpte till att skapa. (PM)
-

Bildtexter:

fd051101_1.jpg
John Pohlman
Foto: Scanpix

Mer läsning

Annons