Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 10 maj

Annons
Journalisten Lars Weiss fyller 59 år på tisdag(10/5).
Stockholm (PM)
Lars Weiss var vd för TV4 mellan 1992 och 97 och skulle ta över SVT också. Men envisa frågor om hans avgångsvederlag från TV4 fick honom att hoppa av det jobbet. Istället blev den förre chefen för "Aktuellt" och "Nyheterna" i TV4 chefredaktör för den kortlivade tidningen Stockholm News. Numera är han författare, medierådgivare och krönikör i Dagens Nyheter. (PM)
-
Utförsåkaren Phil Mahre fyller 48 år på tisdag (10/5).
Stockholm (PM)
Phil Mahre var ett välkänt namn i Sverige på den tid Ingemar Stenmark härjade som värst i pisterna. När Ingemar inte vann var det ofta Phil Mahre som gjorde det. Han vann OS-guld i slalom 1984 och tog hem totalsegern i världscupen 1981-83. Tvillingbrorsan Steve Mahre är förstås också född samma dag. Han vann VM-guld i storslalom 1982.
-
Rockstjärnan Bono fyller 45 år på tisdag (10/5).
Stockholm (PM)
Bono håller sig ständigt aktuell med sitt band U2. Han föddes som Paul Hewson i Dublin och bildade bandet Feedback (som senare blev U2) 1976. Sedan början av 80-talet är U2 ett av världens största band. Bono har också engagerat sig i rättvise- och människohjälpssammanhang. Bland annat i Band Aid och för organisationen Amnesty. Han var en av de drivande musikerna i kampen mot apartheid och har de senaste åren motionerat hos världsledare för att väst ska avskriva u-ländernas stora skuldbördor. (PM)
-
-

Bildtexter:

fd050510_1.jpg
Bono, sångare i bandet U2, fyller 45 år på tisdag.
Foto: Mike Segar/Reuters

Mer läsning

Annons