Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 11 oktober

/

Annons
Fotbollspelaren Bobby Charlton fyller 68 år på tisdag (11/10).
Stockholm (PM)
Bobby Charlton är en levande legend inom världsfotbollen. Han överlevde flygkraschen i München som dödade åtta Manchester United-spelare 1958 och ledde sedan sitt lag till seger i Europacupen tio år senare. Dessutom vann han VM med England 1966 och hann spela 106 landskamper mellan 1957 och 1973. Numera är han adlad och arbetar inom Manchester United som ledare och ambassadör för fotbollen. (PM)
-
Journalisten Annika Hagström fyller 63 år på tisdag (11/10).
Stockholm (PM)
Annika Hagström var under 23 år anställd på Sveriges Television och ett av de mest kända ansiktena i rutan. Hon gjorde mest seriösa nyhetsprogram, som "Magasinet" och "Rikets affärer", men var också programledare för nöjesprogrammet "Caramba" med Jacob Dahlin. Sedan 1996 är hon frilans och hoppar då och då in i "Nyhetsmorgon" i TV4. (PM)
-
Kommunalrådet Ilmar Reepalu fyller 62 år på tisdag (11/10).
Stockholm (PM)
Ilmar Reepalu är Malmös starke man, finanskommunalråd i staden sedan 1994, och ständigt omtalad som tänkbar minister i en socialdemokratisk regering. Reepalu blev riksbekant när bomässan Bo01 i Malmö floppade och har det senaste året blivit omskriven sedan en polis i Malmö skrivit ett argt och rasistiskt brev till honom, vilket lett till åtal. (PM)
-
Journalisten Göran Rosenberg fyller 57 år på tisdag (11/10).
Stockholm (PM)
Göran Rosenberg är numera fri skribent efter att under många år varit chefredatör på numera nedlagda Moderna Tider, tidskriften han själv grundade 1990. Innan dess var Rosenberg ett känt ansikte i tv, både som SVT:s korrespondent i USA och programledare för "Magasinet". Han skrev den uppmärksammade boken "Det förlorade landet" om Israel. (PM)
-
Förra chefredaktören Susanna Popova fyller 49 år på tisdag (11/10).
Stockholm (PM)
Susanna Popova utsågs överraskande till chefredaktör för tidskriften Moderna Tider efter Göran Rosenberg 1999. Tidningen lades dock ner häromåret. Hon kom från Svenska Dagbladet där hon varit ledarskribent i fyra år. Innan dess var hon journalist på tidningen Kristdemokraten i fyra år. Susanna Popova skriver dessutom krönikor i andra tidningar och syns ofta i tv:s debattsoffor. (PM)
-

Bildtexter:

fd051011_1.jpg
Annika Hagström
Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Mer läsning

Annons