Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 13 september

Annons
Nobelpristagaren Oscar Arias Sanchez fyller 64 år på tisdag (13/9).
Stockholm (PM)
Oscar Arias Sanchez var Costa Ricas president när han 1987 fick Nobels fredspris för sina insatser för fred i Centralamerika. Bland annat mäklade han fred mellan contras och Nicaraguas regering. Han var president i Costa Rica i fyra år. Trots att han var född av rika föräldrar som hade stora kaffeodlingar gick han med i socialistpartiet, PLN. (PM)
-
Skådespelerskan Jacqueline Bisset fyller 61 år på tisdag (13/9).
Stockholm (PM)
Jacqueline Bisset blev först känd som en sexsymbol inom filmen och fick kämpa för att bli respekterad som skådespelerska. Hon slog igenom i slutet av 60-talet i filmer som "Casino Royale" och "Detektiven", Engelskfödda Bisset har blandat lättare roller i Hollywood, med matigare insatser i europeiska filmer, främst i Frankrike. (PM)
-
Riksbankschef Lars Heikensten fyller 55 år på tisdag (13/9).
Stockholm (PM)
Lars Heikensten är sedan två år tillbaka chef för Sveriges Riksbank. Han är ekonomie doktor och var tidigare vice riksbankschef i sju år. Heikensten var innan dess bland annat chefsekonom på Handelsbanken och Riksgäldskontoret och chef för den ekonomiska avdelningen på Finansdepartementet. (PM)
-
Friidrottaren Michael Johnson fyller 38 år på tisdag (13/9).
Stockholm (PM)
Michael Johnson har lagt spikskorna på hyllan och är saknad eftersom han hade en karriär som få kan ens komma i närheten av. Hans världsrekord på 19,32 i 200-metersfinalen i OS i Atlanta 1996 kommer att stå sig länge. Han har vunnit OS- och VM-guld på 200 och 400 meter och var i det närmaste obesegrad på sina distanser. (PM)
-

Bildtexter:

fd050913_1.jpg
Lars Heikensten
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Mer läsning

Annons