Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 15 november

/

Annons
Sångerskan Petula Clark fyller 73 år på tisdag (15/11).
Stockholm (PM)
Petula Clark är mest ihågkommen för "Downtown", hitlåten som kom att räknas till en av 60-talets mest kända. Då hade hon redan haft stora listframgångar över hela Europa, men den låten gjorde henne stor även i USA. På 70-talet gjorde hon flera stora shower i Las Vegas och hon har fortsatt att göra teater och film. 1998 blev hon adlad av drottning Elizabeth och för fem år sedan spelade hon huvudrollen i musikalen "Sunset Boulevard" i London och på turné i USA. (PM)
-
Sångerskan Anni-Frid Lyngstad fyller 60 år på tisdag (15/11).
Stockholm (PM)
Anni-Frid Lyngstad är som Abba-Frida för alltid inskriven i musikhistorien. Hon föddes faktiskt i Narvik i Norge, men växte upp i Torshälla i Sverige. Hon hade en framgångsrik solokarriär när Abba tog fart och fortsatte med den när Abborna gick skilda vägar. Bland annat spelade hon in med Phil Collins. På 80-talet drog hon sig tillbaka för att leva familjeliv med sin man, den schweiziska prisen Ruzzo Reuss, som emellertid avled 1999. (PM)
-
Sångaren och programledaren Lasse Kronér fyller 43 år på tisdag (15/11).
Stockholm (PM)
Lasse Kronér kom fram som en av medlemmarna i showgruppen Triple & Touch, mest känd för att kombinera frack med gymnastikskor. Han kände på programledarjobbet som värd för Melodifestivalen 1993, men blev tv-man på "riktigt" när han för drygt fem år sedan tog över "Bingolotto" efter Leif "Loket" Olsson. Efter att ha lett programmet fram till 2004 hoppade han av, men har nu gjort comeback som programledare för "Doobidoo" i SVT. Lasse Kronér är även känd för att göra kokböcker och sällskapsspel. (PM)
-

Bildtexter:

fd051115_1.jpg
Anni-Frid Lyngstad
Foto: Maja Suslin/Scanpix

Mer läsning

Annons