Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 2 augusti

/

Annons
Skådespelaren Peter O\'Toole fyller 73 år på tisdag (2/8).
Stockholm (PM)
Peter O\'Toole gjorde sitt livs roll som TE Lawrence i \"Lawrence av Arabien\", David Leans klassiker från 1962. Den välrenommerade teateraktören blev en världsstjärna över en natt tack vare filmen. Han har fortsatt att växla mellan teater och film och har bland annat spelat Henry II och Don Quijote på film. De senaste decennierna har emellertid rollerna blivit mindre i takt med att Peter O\'Toole kämpat mot alkoholmissbruk. Härom året fick Peter O\'Toole en hedersoscar. (PM)
-
Författaren Isabel Allende fyller 63 år på tisdag (2/8).
Stockholm (PM)
Isabel Allende är kusindotter till Salvador Allende, Chiles president som dödades i kuppen 1973. Själv fick hon fly till Venezuela och sedermera till USA där hon blev en storsäljande författare. Hon skrev den självbiografiska \"Andarnas hus\", som senare blev film och har även senare skrivit om sin familj. Bland annat i \"Ödets dotter\" häromåret som handlar om hennes dotters sjukdom och död. (PM)
-
Sångaren Freddie Wadling fyller 54 år på tisdag (2/8).
Stockholm (PM)
Freddie Wadling har blivit något av en kultfigur inom svensk musik med sitt karakteristiska uttryck. Han kom fram i punkvågen och har spelat med band som Liket lever, Leather Nun och Cortex. Men han är mest känd för sina insatser med Blue For Two och Fläskkvartetten som han flitigt spelat in skivor med. 1999 gjorde han en uppmärksammad roll som Frankensteins monster på Göteborgs stadsteater. (PM)
-
Förre näringsministern Per Westerberg fyller 54 år på tisdag (2/8).
Stockholm (PM)
Per Westerberg (m) var näringsminister i den borgerliga regeringen 1991-94 och blev känd som Sveriges rikaste minister. Han fick mycket kritik för att han suttit med och fattat beslut i ärenden som berörde företag han hade aktier i. En del av rikedomen kommer från ett par familjeföretag där Westerberg är engagerad. Numera är han ordförande i Riksdagens näringslivsutskott. (PM)
-

Bildtexter:

fd050802_1.jpg
Freddie Wadling
Foto: Peter Lydén/Reuters

Mer läsning

Annons