Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 20 september

Annons
Skådespelerskan Sophia Loren fyller 71 år på tisdag (20/9).
Stockholm (PM)
Sophia Loren upptäcktes av filmregissören Carlo Ponti som sedermera blev hennes man. Hon regisserades ofta av Ponti, men det var för Vittorio de Sicas "De två kvinnorna" som hon fick en Oscar. Sophia Loren är en av filmens största sexsymboler. Hon har ofta spelat mot Marcello Mastroianni. (PM)
-
Riksdagens förra talman Birgitta Dahl fyller 68 år på tisdag (20/9).
Stockholm (PM)
Birgitta Dahl var riksdagens talman i åtta år. Hon kom in i riksdagen 1969 och blev talman 1994. Hon har varit en av socialdemokraternas ledande politiker under en lång tid, bland annat som ledamot av partistyrelsen. I åtta år var hon energiminister, bland annat under Tjernobylolyckan 1986. (PM)
-
Fotbollspelaren Henrik Larsson fyller 34 år på tisdag (20/9).
Stockholm (PM)
Henrik Larsson är en av landslagets tre riktiga världsstjärnor, som spelare i storlaget Barcelona. Han har spelat länge i landslaget, sedan 1993. Det har blivit 33 mål på 85 landskamper. Larsson spelade sju år i Celtic innan dess och vann guldskon som Europas främste målskytt efter att ha dundrat in 35 mål i skotska ligan. Henrik Larsson kom fram i Helsingborg och blev proffs i Feyenoord innan han kom till Celtic några år senare. (PM)
-

Bildtexter:

fd050920_1.jpg
Birgitta Dahl
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Mer läsning

Annons