Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 22 mars

Annons
Författaren Max Lundgren fyller 68 år på tisdag (22/3).
Stockholm (PM)
Max Lundgren debuterade 1962 med "Hunden som äntligen visslade" 1962 och har under sin 40-åriga författarkarriär ägnat sig mest åt barn- och ungdomsböcker. Främst bland dessa är förstås de fyra böckerna om fotbollsklubben Åshöjdens BK, som filmats för tv. Han har även skrivit manus till tv-serier som "Skånska mord" och "Lackalänga". (PM)
Krögaren Carl Jan Granqvist fyller 59 år på tisdag (22/3).
Stockholm (PM)
Carl Jan Granqvist är en av Sveriges mest kända krögare med Grythyttans gästgiveri som juvelen i kronan. Han har gjort så mycket för gastronomiska konsten att han föpr två år sedan blev hedersdoktor i Örebro. Carl Jan Granqvist blev känd genom tv-serien "Levande livet" på 80-talet och har även det senaste året varit domare i frågeleken "På spåret" i tv. (PM)
Kompositören Andrew Lloyd-Webber fyller 57 år på tisdag (22/3).
Stockholm (PM)
Andrew Lloyd-Webber är de senaste tre decenniernas kanske störste populärkompositör. Han har sprutat ur sig framgångsrika musikaler, med "Jesus Christ Superstar" som första exempel, 1971. Sedan har han skrivit bland annat "Evita", "Cats", "Starlight express", "Phantom of the Opera" och "Sunset Boulevard". (PM)
Skådespelerskan Lena Olin fyller 50 år på tisdag (22/3).
Stockholm (PM)
Lena Olin var fotomodell och skönhetsfröken i mitten av 70-talet, men kom in vid Dramaten 1979 där hon bland annat hade stora roller i "Kung Lear" och "Ett drömspel". Sedan blev det film för hela slanten. Det internationella genombrottet kom i "Varats olidliga lätthet" 1998. Hon lever med regissören Lasse Hallström. (PM)
Sångerskan Josefin Nilsson fyller 36 år på tisdag (22/3).
Stockholm (PM)
Josefin Nilsson försöker balansera en karriär med Ainbusk och en solokarriär som innehåller en kommande soloskiva och häromåret en roll i den svenska uppsättningen av "Chess" i Stockholm. Med Ainbusk har hon gjort flera krogshower och turnéer. I februari tävlade hon i Melodifestivalen, utan att gå vidare från deltävlingen. (PM)
-

Bildtexter:

fd050322_1.jpg
Kompositören Andrew Lloyd-Webber fyller 57 år på tisdag 22 mars.
Foto: Peter Macdiarmid/Reuters

Mer läsning

Annons