Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 23 augusti

/

Annons
Operettsångerskan Berith Bohm fyller 73 år på tisdag (23/8).
Stockholm (PM)
Berith Bohm är en av våra mest kända operettsångerskor. Hon är sopran och har gjort stora roller både på Oscars i Stockholm och Storan i Göteborg, i bland annat "Glada änkan", "Sköna Helena" och "Annie get your gun". Hon har även gästspelat utomlands, i Helsingfors, Wien och Hamburg bland annat. (PM)
-
Vissångaren Thorstein Bergman fyller 63 år på tisdag (23/8).
Stockholm (PM)
Thorstein Bergman blev känd över en natt sedan han fått sjunga en Dan Andersson-visa i "Hylands hörna" i tv 1965. Han har tonsatt många Dan Andersson-dikter, men också sjungit Nils Ferlin förutom sina egna kompositioner. Med åren har Thorstein Bergman även spelat mycket jazz och på senare år även blues. (PM)
-
Förre folkpartiledaren Bengt Westerberg fyller 62 år på tisdag (23/8).
Stockholm (PM)
Bengt Westerberg var ordförande för folkpartiet mellan 1983 och 1995 och satt i den borgerliga regeringen som vice statsminister och socialminister mellan 1991 och 1994. Han tog över folkpartiet när det gjort sitt dittills sämsta val och förde upp det nästan tio procentenheter i valet 1985, vilket kom att kallas Westerberg-effekten. Sedan han lämnade politiken har Westerberg varit ordförande och styrelsemedlem i en rad organisationer. (PM)
-
Skådespelerskan Görel Crona fyller 45 år på tisdag (23/8).
Stockholm (PM)
Görel Crona blev ett namn för den stora publiken i och med 80-talssåpan "Varuhuset", där hon spelade Ylva i "charken". Det har blivit mer tv, bland annat i "Anna Holt - polis" , men också mycket teater. Häromåret gjorde hon tv-comeback i såpan "Nya tider" i TV4. Hon har även filmat med sin man Rafael Edholm i "Komplett galen" som hade premiär tidigare i år. (PM)
-

Bildtexter:

fd050823_1.jpg
Görel Crona
Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Mer läsning

Annons