Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 27 september

/

Annons
Förra justitieministern Gun Hellsvik fyller 63 år på tisdag (27/9).
Stockholm (PM)
Gun Hellsvik blev en av de mer profilstarka ministrarna i den borgerliga fyrpartiregeringen mellan 1991 och 1994. Hon är jurist och hade tidigare varit kommunalråd i Lund. Mellan 1993 och 1999 var hon andre vice ordförande i moderaterna. Från 1994 var hon ordförande i riksdagens justitieutskott. 2001 utsågs hon till generaldirektör för Patent- och registreringsverket. (PM)
-
Vissångerskan Jeja Sundström fyller 62 år på tisdag (27/9).
Stockholm (PM)
Jeja Sundström döptes egentligen till Gertrud och arbetade som telefonist hemma i Storuman innan viskarriären tog fart på 60-talet. Hon turnerade i folkparkerna med Sid Jansson, Björn Ståby och Stefan Demert och nådde en ännu större publik som tävlande i det populära "Gäster med gester" i tv. (PM)
-
Metallordföranden Göran Johnsson fyller 60 år på tisdag (27/9).
Stockholm (PM)
Göran Johnsson är ordförande för Metallindustriarbetareförbundet och därmed en av LO:s tyngsta män. Han omvaldes i fjol, men går i pension vid årsskiftet. Göran Johnsson engagerade sig tidigt inom facket på Volvo i Olofström där han arbetade i 27 år. 1990 blev han biträdande ordförande i Metall för att tre år senare bli ordförande. Som sådan är han en tungviktare inom socialdemokratin och sitter i partiets verkställande utskott sedan 1996. (PM)
-
Stenbecksfärens starka kvinna Cristina Stenbeck fyller 28 år på tisdag (27/9).
Stockholm (PM)
Cristina Stenbeck kastades hastigt och mindre lustigt in i jobbet som ledare för den stora Stenbecksfären när hennes far Jan Hugo avled 2002. Nu är det hon som har fått ta över och föra arvet vidare i företag som MTG, Tele 2, Metro och Kinnevik. Cristina Stenbeck bor i London är uppvuxen i USA, men lärde sig snabbt svenska när hon studerade i Lund häromåret. (PM)
-

Bildtexter:

fd050927_1.jpg
Cristina Stenbeck
Foto: Björn Larsson Ask/SvD/Scanpix

Mer läsning

Annons