Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 29 mars 2005

Annons
Födelsedagar tisdag 29 mars 2005Estlands förre president Lennart Meri fyller 76 år på tisdag (29/3).
Stockholm (PM)
Lennart Meri blev något av frihetshjälte för Estland när landet vann sin frihet igen 1991. Han valdes till president och omvaldes 1996. Efter tio år på posten fick han lämna den 2002 och var sedan medlem i EU:s framtidskonvent. Meri är från början historiker och har skrivit många böcker. (PM)
Skådespelaren Eric Idle fyller 62 år på tisdag (29/3).
Stockholm (PM)
Eric Idle var en av de sex komikerna i Monty Pythons flygande cirkus, som från 1969 och framåt producerade filmer och framförallt tv-serier, vilka hör till klassikerna. När Monty Python slutade jobba ihop på 80-talet försökte han sig på en karriär i Hollywood utan större framgång. Eric Idle har bland annat spelat med i tv-serien "Kära Susan". (PM)
Storbritanniens förre premiärminister John Major fyller 62 år på tisdag (29/3).
Stockholm (PM)
John Major var Storbritanniens premiärminister mellan 1990 och 1997. Han blev länken mellan Margaret Thatcher, som han efterträdde mitt under Irak-krisen, och Tony Blair, som han förlorade makten till, 1997. Major blev omvald 1992, men fick avgå efter ett förlorat val 1997. Häromåret blev det skandal sedan det uppdagats att han haft en affär med en kvinnlig minister. (PM)
Boxaren Teofilo Stevenson fyller 53 år på tisdag (29/3).
Stockholm (PM)
Teofilo Stevenson är en legend i den olympiska historien. Han vann tre raka OS-guld i tungviktsboxning mellan 1972 och 80. Han var även en av Fidel Castros affischnamn, vilket innebar att den skicklige kubanen aldrig fick chansen att mäta sina krafter mot exempelvis Muhammad Ali. (PM)
Skådespelaren Rolf Lassgård fyller 50 år på tisdag (29/3).
Stockholm (PM)
Rolf Lassgård började som teaterskådespelare på bland annat Skånska teatern och Folkteatern i Gävleborg, men det är från tv och film vi känner honom bäst. Genombrottet kom i filmen "Min store tjocke far" 1992 och sedan har det blivit mycket polisroller. Dels i en räcka Sjöwall-Wahlööfilmer och sedan även som Kurt Wallander i flera Mankellfilmatiseringar. I vinter har han turnerat med Johan Ulveson i pjäsen "Elling och Kjell Barne". (PM)
-

Bildtexter:

fd050329_1.jpg
Storbritanniens förre premiärminister John Major fyller 62 år på tisdag 29 mars.
Foto: Lou Damatteis/Reuters

Mer läsning

Annons