Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 30 augusti

/

Annons
Prinsessan Lilian fyller 90 år på tisdag (30/8).
Stockholm (PM)
Prinsessan Lilian föddes i Wales och var redan gift när hon träffade den svenske prinsen Bertil mitt under brinnande världskrig, 1943 i London. De inledde ett förhållande i smyg som kunde bevaras hemligt mycket tack vare att pressen höll tyst om det. Lilian tillbringade mycket tid i Sverige, men inte förrän 1976 kunde paret gifta sig, Prinsessan Lilian är hertiginna av Halland. (PM)
-
Musikern Merit Hemmingson fyller 65 år på tisdag (30/8).
Stockholm (PM)
Merit Hemmingson var väldigt i ropet i slutet av 60-talet och på 70-talet med sin musik som fusionerade folkmusik med modernare toner. Det Bengt Palmers-producerade albumet \"Huvva\" 1971 blev en stor framgång. Numera håller hon en lägre profil, men turnerar fortfarande runt och spelar i kyrkor. På senare år har repertoaren även breddats till att innefatta jazz och klassisk musik. 2002 kom den senaste skivan. (PM)
-
Utförsåkaren Jean-Claude Killy fyller 62 år på tisdag (30/8).
Stockholm (PM)
Jean-Claude Killy räknas tillsammans med Ingemar Stenmark som den allra bäste som någonsin forsat utför pisterna. Hans stora stund kom i OS 1968 då fransmannen på hemmaplan tog tre guld. Senare blev han proffs. Efter den aktiva karriären har Jean-Claude Killy blivit en aktad idrottspamp som sedan 1995 sitter i Internationella olympiska kommittén, IOK. (PM)
-
Golfspelaren Catrin Nilsmark fyller 38 år på tisdag (30/8).
Stockholm (PM)
Catrin Nilsmark är en av alla dessa duktiga kvinnliga svenska golfspelare som gör så bra ifrån sig på USA-touren. Hon har vunnit en titel i USA, den kom 1999 men framför allt utmärkt sig som en spelare att lita på i lagtävlingen Solheim Cup, mellan Europa och USA. Hon är till och med kapten för det europeiska laget. Privat är hon gift med journalisten Fredrik Nilsmark och har en dotter, Tuva Augusta. (PM)
-
Skådespelerskan Cameron Diaz fyller 33 år på tisdag (30/8).
Stockholm (PM)
Cameron Diaz började som många skådespelerskor som fotomodell, men blev ännu större inom filmen. Genombrottet kom mot Jim Carrey i komedin \"Mask\" och Cameron Diaz var snart en stor stjärna. Amerikanskan har gjort stora roller i \"Charlie\'s änglar\", \"Min bästa väns bröllop\" och \"Den där Mary\". Det senaste året har hon dessutom blivit uppmärksammad för sitt förhållande med popstjärnan Justin Timberlake. (PM)

Mer läsning

Annons