Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 31 maj 2005

Annons
Advokat Claës Palme fyller 88 år på tisdag (31/5).
Stockholm (PM)
Claës Palme är bror till Olof Palme. Men medan lillebror ägnade sig åt politiken blev Claës Palme advokat. Han har haft flera uppmärksammade mål, men även varit engagerad som styrelseledamot i flera företag, bland annat Skandia, Arvid Nordquist och Royal Jordanian Airlines. (PM)
-
Skådespelaren Clint Eastwood fyller 75 år på tisdag (31/5).
Stockholm (PM)
Clint Eastwood har alltid varit förknippad med Vilda västern. Han spelade i en västernserie i tv på 50-talet och gjorde sedan en serie italienska spaghettivästerns på 60-talet. I början av 70-talet spelade han den hårde polisen Dirty Harry i flera filmer. 1992 blev det två Oscar för västerndramat "De skoningslösa" som han själv regisserade. Och det blev förstås Oscar både för bästa film och bästa regi för "Million dollar baby" i våras. (PM)
-
Äventyraren Ola Skinnarmo fyller 33 år på tisdag (31/5).
Stockholm (PM)
Ola Skinnarmo är en av våra mest kända äventyrare. Han blev den förste svensk som ensam skidat både till nord- och sydpolen. Dessutom har han bland annat färdats i äventyraren Shackletons fotspår. Skinnarmo har använt sina erfarenheter i rollen som föreläsare och blivit en av Sveriges mest anlitade på det området. (PM)
-

Bildtexter:

fd050531_1.jpg
Clint Eastwood
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons