Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 4 oktober

Annons
Skådespelaren Charlton Heston fyller 81 år på tisdag (4/10).
Stockholm (PM)
Charlton Heston är mest känd för stora roller i episka filmer. Han gjorde Moses i "De tio budorden" och vann en Oscar för sin roll i "Ben-Hur" på 50-talet. Ett decennium senare fick han göra filmhistoriens kanske mest oväntade slutscen i "Apornas planet". På senare år har Charlton Heston fått mycket kontroversiella rubriker på grund av sin ledande roll inom NRA, vapenägarnas lobbygrupp i USA. (PM)
-
Förre moderatledaren Ulf Adelsohn fyller 64 år på tisdag (4/10).
Stockholm (PM)
Ulf Adelsohn avgick 2001 efter tio år som landshövding i Stockholm. Ämbetet skulle tjäna som reträttpost för den förre moderatledaren, men han höll en hög profil och engagerade sig mot fuskande taxiåkare och snuskiga krogar. Ulf Adelsohn efterträdde Gösta Bohman som moderatledare 1981, men fick avgå efter valet 1995 som blev en besvikelse. Nu är han bland annat ordförande i SJ. (PM)
-
Författaren Anne Rice fyller 64 år på tisdag (4/10).
Stockholm (PM)
Anne Rice slog igenom 1976 med sin debutbok "En vampyrs bekännelse", som senare blev filmad med Tom Cruise i huvudrollen. Med den boken skapade hon nästan på egen hand en ny genre med vampyrromaner, som blivit väldigt populär. Hon har skrivit fyra uppföljare till debutboken och flera andra skräckromaner. (PM)
-
Skådespelerskan Susan Sarandon fyller 59 år på tisdag (4/10).
Stockholm (PM)
Susan Sarandons karriär är en tröst för skådespelare som fått vänta på genombrottet. Hon var över 40 år när hon blev stjärna. Först i basebollfilmen "Bull Durham" mot Kevin Costner och sedan med Geena Davis i "Thelma & Louise". Det har blivit en Oscar, för "Dead man walking". Hon är gift med skådespelaren Tim Robbins och har även gjort sig känd som en av Hollywoods största aktivister på vänsterkanten. (PM)
-
Hennes & Mauritz ägare Stefan Persson fyller 58 år på tisdag (4/10).
Stockholm (PM)
Stefan Persson förvaltar och har utvecklats klädkedjan H&M efter sin far Erling som grundade den första butiken för 54 år sedan, i Västerås. Han är en av Sveriges rikaste män, men lämnade 1998 det operativa vd-ansvaret efter att ha lett företaget i 16 år. H&M har expanderat kraftigt det senaste decenniet och öppnade häromåret sin första butik i New York. (PM)
-

Bildtexter:

fd051004_1.jpg
Susan Sarandon
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons