Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 6 september

Annons
Förre Dramatenchefen Lars Löfgren fyller 70 år på tisdag (6/9).
Stockholm (PM)
Lars Löfgren gick för några år sedan i pension från jobbet som chef för Nordiska museet i Stockholm. Han hade det jobbet i fyra år som avslutning på en karriär i teaterns tjänst. Mellan 1969 och 1983 var Lars Löfgren chef för teater- och musikavdelningen på TV2 och i elva år från 1985 var han chef för Dramaten, en tid då besökssiffrorna steg och flera prestigefyllda uppsättningar kunde genomföras. (PM)
-
Direktör Antonia Ax:son Johnson fyller 62 år på tisdag (6/9).
Stockholm (PM)
Antonia Ax:son Johnson är Sveriges kanske mäktigaste affärskvinna och för Johnson-familjens affärsimperium vidare i fjärde generationen. Johnsongruppen är stor inom livsmedel och äger bland annat Hemköp, Dagab och Åhléns. Antonia Ax:son Johnson har även engagerat sig inom folkpartiet och inom svensk ridsport. (PM)
-
Sångerskan Louise Hoffsten fyller 40 år på tisdag (6/9).
Stockholm (PM)
Louise Hoffsten är en av Sveriges största kvinnliga bluessångerskor. Hon debuterade på skiva 1987 och blev snart mycket omtalad. Det gick stadigt framåt och med "Rhythm and blonde", 1993, kom den stora skivsuccén. Hon har spelat in i USA, men också tagit steg bort från bluesen, bland annat en skiva med folkvisor och en skiva med Esbjörn Svensson Trio. (PM)
-
Sångerskan Nina Persson fyller 31 år på tisdag (6/9).
Stockholm (PM)
Nina Persson var med och grundade popgruppen Cardigans i Jönköping 1992. Tre år senare kom debutplattan "Emmerdale", som skvallrade om potential. Internationellt genombrott kom med "Lovefool", som 1997 blev en världshit. 1998 tog bandet en paus, som Nina Persson använde för att spela in musik under namnet A Camp. Ett projekt som belönades med flera grammisar. I oktober kommer Cardigans nya skiva. (PM)
-

Bildtexter:

fd050906_1.jpg
Louise Hoffsten
Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Mer läsning

Annons