Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 7 juni 2005

Annons
Filmregissören James Ivory fyller 77 år på tisdag (7/6).
Stockholm (PM)
James Ivory intresserade sig tidigt för Indien och har samarbetat med den indiske producenten Ismail Merchan, som nyligen gick bort, t i flera filmer sedan 1960-talet. Sedan 1980-talet har deras namn emellertid blivit synonyma med engelska kostymdramer med återhållna känslor i filmer som "Ett rum med utsikt", "Howards end" och "Återstoden av dagen".(PM)
-
Sångaren Tom Jones fyller 65 år på tisdag (7/6).
Stockholm (PM)
Tom Jones är "Tjuren från Wales" som blev en showman i Las Vegas efter en knippe stora hits på 60-talet. Men i mitten på 80-talet tröttnade Tom Jones på att vara en föredetting och sökte sig till moderna låtskrivare. Hans repertoar på senare år både bestått av gamla hits som "Delilah" och "It's not unusual" och frukter av samarbeten med artister som Cardigans och Stereophonics.(PM)
-
Artisten Prince fyller 47 år på tisdag (7/6).
Stockholm (PM)
Princes betydelse för de senaste 25 årens popmusik kan knappast överskattas. Sedan hans genombrott för drygt två decennier sedan har han sprutat ur sig hitlåtar åt sig själv och en lång rad andra artister. På 80-talet vallfärdade artisterna till hans hitfabrik i Minneapolis. Efter nästan ett decennium med vikande försäljningssiffror och dålig kritik gjorde han i fjol kritikerrosad "comeback" på listorna med albumet "Musicology". (PM)
-
Tennisspelaren Anna Kournikova fyller 24 år på tisdag (7/6).
Stockholm (PM)
Anna Kournikova är en av världens mest igenkända idrottskvinnor, men inte på grund av sina meriter. Den bildsköna ryskan har aldrig vunnit en singelturnering på damtennistouren och nu verkar karriären vara på väg att ta slut. Sedan hon fick en ryggskada härom året har hon inte spelat på damtouren. Kournikova är också berömd för sitt förhållande med rockstjärnan Enrique Iglesias. Anna Kournikova föddes i Moskva, men flyttade i tonåren till Florida och blev proffs redan 14 år gammal.(PM)
-

Bildtexter:

fd050607_1.jpg
Anna Kournikova
Foto: John Hayes/Reuters

Mer läsning

Annons