Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar tisdag 9 augusti

/

Annons
Operaregissören Lars Runsten fyller 74 år på tisdag (9/8).
Stockholm (PM)
Lars Runsten har arbetat med opera i de nordiska länderna sedan 1956. Förutom chefspositioner i Köpenhamn och Oslo har han mest varit på Drottningholmsteatern och Stockholmsoperan. I Stockholm var han chefsproducent 1978-84 och försteregissör 1987-94. 1993 skrev han den egna operan \"Amorina\" som han satte upp med sin hustru, operasångerskan Solveig Faringer, i huvudrollen. (PM)
-
Tennisspelaren Rod Laver fyller 67 år på tisdag (9/8).
Stockholm (PM)
Rod Laver är den senaste tennisspelaren som lyckades vinna alla fyra Grand Slam-turneringar i följd. Han gjorde det två gånger, som amatör 1962 och som proffs 1969. Australiensaren blev en nationalhjälte och är en av sportens stora. Han spelade i 20 år och pensionerade sig inte förrän i slutet av 70-talet. Numera tar han det rätt lugnt efter en stroke för snart tio år sedan. (PM)
-
Skådespelerskan Ewa Fröling fyller 53 år på tisdag (9/8).
Stockholm (PM)
Ewa Fröling har varit skådespelerska på Dramaten sedan 1977 och har förknippats med starka roller hos Ingmar Bergman, både i pjäser som \"Kung Lear\" och i filmer som \"Fanny & Alexander\". På senare år har Ewa Fröling även filmat med Colin Nutley, i \"Sista dansen\" och senast i \"Paradiset\". (PM)
-
Skådespelerskan Melanie Griffith fyller 48 år på tisdag (9/8).
Stockholm (PM)
Melanie Griffith är dotter till skådespelerskan Tippi Hedren och valde själv filmens bana. På 80-talet blev hon uppmärksammad för roller i filmerna \"Body double\", \"I vildaste laget\" och \"Working girl\". De senaste åren har rubrikerna mest handlat om förhållandet med skådespelaren Antonio Banderas och Melanie Griffiths kamp mot sitt eget drogmissbruk. (PM)
-
Sångerskan Whitney Houston fyller 42 år på tisdag (9/8).
Stockholm (PM)
Whitney Houston är en av den moderna soulmusikens största. Redan från start etablerade hon sig som en världsstjärna. Debutalbumet \"Whitney\" toppade listor över hela världen 1985 och hon radade upp sju USA-ettor i följd på topplistan. 1992 gjorde hon storstilad filmdebut i \"Bodyguard\". På senare år har det emellertid blivit allt längre mellan skivorna, medan rubrikerna blivit allt större kring ett allt mer turbulent privatliv. (PM)
-

Bildtexter:

fd050809_1.jpg
Ewa Fröling
Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Mer läsning

Annons