Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 1 december 2005

/

Annons
Filmregissören och skådespelaren Woody Allen fyller 70 år på torsdag (1/12).
Stockholm (PM)
Woody Allen fortsätter att göra film efter film, i ett furiöst tempo. Minst en om året har det blivit de senaste 30 åren, den senaste heter "Match point". Men det senaste decenniet har mannen bakom klassiker som "Annie Hall", "En midsommarnatts sexkomedi" och "Manhattan" mest hamnat i ropet för sitt privatliv. För drygt tio år sedan avslöjades att Woody Allen inlett ett förhållande med sin partner Mia Farrows adoptivdotter Soon-Yi Previn. (PM)
-
Tv-journalisten Sven Strömberg fyller 64 år på torsdag (1/12).
Stockholm (PM)
Sven Strömberg arbetade på Sveriges Television mellan 1964 och 2003 och har blivit ett välkänt ansikte för tv-publiken. Bland annat som programledare för "Aktuellt", men också som korrespondent i Washington, London och Tokyo. Han var biträdande programdirektör i Kanal 1 mellan 1991 och 1993. På senare tid blev det mest kungaprogram för Sven Strömberg. (PM)
-
Filmregissören Richard Hobert fyller 54 år på torsdag (1/12).
Stockholm (PM)
Richard Hobert är nog Sveriges mest produktive filmregissör. Häromåret avslutade han en filmsvit på temat de sju dödssynderna, sju filmer inspelade på sju år. Han inledde sin karriär som manusförfattare och regissör för tv innan filmkarriären tog fart. Senaste filmen "Harrys döttrar", har som så ofta Lena Endre, hans egen fru, i huvudrollen. (PM)
-

Bildtexter:

fd051201_1.jpg
Woody Allen
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons