Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 1 september

Annons
Artisten Barry Gibb fyller 59 år på torsdag (1/9).
Stockholm (PM)
Barry Gibb bildade med tvillingbröderna Maurice och Robin Bee Gees, en av tidernas största popgrupper. På 70-talet var de världens största discogrupp och hade stora framgångar, mycket tack vare filmmusiken till "Saturday night fever". Men när discovågen dog ut blev Bee Gees så omoderna att det inte ens hjälpte karriären när de producerade en skiva åt Carola på 80-talet. Gruppen har nu lagts på is efter brodern Maurice död 2003. (PM)
-
Fotbollspelaren Ruud Gullit fyller 43 år på torsdag (1/9).
Stockholm (PM)
Ruud Gullit var oomtvistad ledare för det holländska fotbollslandslaget som hade stora framgångar i mitten av 80-talet och tio år framåt, som bland annat ledde till EM-guld 1988. I italienska Milan vann han Europacupen tre gånger och utsågs till världens bäste fotbollspelare två gånger. Efter karriären blev han tränare i Chelsea och Newcastle i England. (PM)
-
Skådespelerskan Helena af Sandeberg fyller 34 år på torsdag (1/9).
Stockholm (PM)
Helena af Sandeberg gjorde sin första stora tv-roll i den nedsablade experimentsåpan "Nudlar & 08:or" för sju år sedan. Sedan har det rullat på med tv i "Rederiet" och "Sjätte dagen", "Closer" på Göteborgs stadsteater och filmer. Hon spelade mot Björn Kjellman i "Zingo", sanningssägande ung kvinna i "Tomten är far till alla barn" och i komediserien "Heja Björn" i tv. I höst syns hon i filmen som bygger på Nessers bok "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö". (PM)
-

Bildtexter:

fd050901_1.jpg
Helena af Sandeberg
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Mer läsning

Annons