Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 11 augusti

/

Annons
Förre justitieministern Reidunn Laurén fyller 74 år på torsdag (11/8).
Stockholm (PM)
Reidunn Laurén var den stora överraskningen i Carl Bildts regeringsbildning 1991. Den tidigare ordföranden i Arbetsdomstolen blev opolitisk biträdande justitieminister. Hon hade tidigare varit expeditionschef i Bostadsdepartementet. Efter sin tid i regeringen blev Reidunn Laurén kammarrättspresident i Stockholm fram till 1997. (PM)
-
Industrimannen Bo Berggren fyller 69 år på torsdag (11/8).
Stockholm (PM)
Bo Berggren är styrelseproffs inom svenskt näringsliv, ett av Wallenbergsfärens tyngsta namn. Han är född i Falun och bergsingenjör till yrket. Han har varit ordförande i Astra och Stora och vice ordförande i bland annat Investor, SEB, SAS och SSAB. Han är även engagerad i Musik vid Siljan. (PM)
-
Tv-journalisten Pia Brandelius fyller 65 år på torsdag (11/8).
Stockholm (PM)
Pia Brandelius, brorsdotter till sångaren Harry Brandelius, blev en av Sveriges mest kända tv-journalister som reporter och nyhetsankare på "Aktuellt" sedan 1980. Innan dess hade hon arbetat på radion och för japanska radions svenska sändningar. 1992 startade hon och kollegan Karin Andersson debattprogrammet "Speciellt", men sedan några år arbetar hon inte längre på SVT. (PM)
-
Datorpionjären Steve Wozniak fyller 55 år på torsdag (11/8).
Stockholm (PM)
Steve Wozniak uppfann tillsammans med kompisen Steve Jobs Apple-datorn. De lärde känna varandra redan i slutet av 60-talet och startade sitt företag i ett garage 1977. Några år senare var Apple ett av världens största datorföretag. Men Wozniak var mer intresserad av datorer än businessdelen av företaget och lämnade Apple 1985. Sedan dess har han ägnat sig åt diverse dator- och välgörenhetsprojekt i Kalifornien. (PM)
-

Bildtexter:

fd050811_1.jpg
Pia Brandelius
Foto: Joakim Eneroth/Scanpix

Mer läsning

Annons