Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 12 maj

Annons
Kompositören Burt Bacharach fyller 77 år på torsdag (12/5).
Stockholm (PM)
Burt Bacharach började som jazzmusiker, gled över till populärmusik och skrev under 1960- och 70-talen mängder av hits tillsammans med textförfattaren Hal David, ofta till sin "hovsångerska" Dionne Warwick. Låtar som "Walk on by", "I say a little prayer" och "Do you know the way to San Jose?" är bara några. För några år sedan fick han Polarpriset. (PM)
-
Sångerskan Lill Lindfors fyller 65 år på torsdag (12/5).
Stockholm (PM)
Lill Lindfors är en av våra mest mångfacetterade scenpersonligheter. Hon debuterade i slutet av 1950-talet och spelade revy med Hagge Geigert, Karl Gerhard och Hassåtage. Från mitten av 60-talet gjorde hon egna krogshower och spelade in skivor. Hennes allra största "roll" kom kanske när hon var konferencier för schlager-EM 1985 i Göteborg. Vem minns inte när hon "tappade" kjolen i direktsändning? (PM)
-
EU:s förre utrikeskommissionär Chris Patten fyller 60 år på torsdag (12/5).
Stockholm (PM)
Chris Patten var till i fjol ansvarig kommissionär för utrikesaffärer inom EU. Det var ännu ett internationellt toppjobb för en politiker som haft många tunga poster. Bland annat var han den sista brittiska guvernören för Hongkong, men fick hala flaggan efter fem år och åka hem 1997 då kolonin överfördes tillbaka till Kina. Patten satt i den brittiska konservativa regeringen mellan 1983 och 1990. (PM)
-

Bildtexter:

fd050512_1.jpg
Kompositören Burt Bacharach fyller 77 år den 12 maj.
Foto: Maja Suslin/Scanpix

Mer läsning

Annons