Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 15 september

Annons
Skådespelaren Tommy Lee Jones fyller 59 år på torsdag (15/9).
Stockholm (PM)
Tommy Lee Jones är förknippad med roller som hårda män med lagen på sin sida. Han vann en Oscar för en sådan gestaltning i "Jagad". Karriären har varat i drygt 30 år och det har blivit stora roller i filmer som "Loretta", "Natural born killers" och "Men in black". När Tommy Lee Jones gick på college var han rumskamrat med en viss Al Gore, senare amerikansk vicepresident. (PM)
-
Filmregissören Oliver Stone fyller 59 år på torsdag (15/9).
Stockholm (PM)
Oliver Stone är Vietnamveteranen som kom att bli en av Hollywoods mest kontroversiella regissör, främst för sina filmer om Vietnamkriget och det för USA så traumatiska militära nederlaget. Han började som manusförfattare och vann en Oscar för "Midnight Express". Det har blivit två regi-Oscar, för "Plutonen" och "Född den fjärde juli". Han har även skapat kontroverser med filmer som "JFK" och "Natural born killers". (PM)
-
Hovmarskalk Elisabeth Tarras-Wahlberg fyller 55 år på torsdag (15/9).
Stockholm (PM)
Elisabeth Tarras-Wahlberg blev ett känt ansikte som taleskvinna för kungafamiljen, som hovets informationschef sedan 1995. Sammanlagt har hon arbetat för hovet i 30 år. Sedan ett år tillbaka är Tarras-Wahlberg chef för kronprinsessan Victorias hovstat och därmed Sveriges andra kvinnliga hovmarskalk någonsin och en av vår tronföljares viktigaste rådgivare. (PM)
-
Kronprinsessan Victorias pojkvän Daniel Westling fyller 32 år på torsdag (15/9).
Stockholm (PM)
Daniel Westling lärde känna kronprinsessan Victoria för fyra och ett halvt år sedan när hon började träna på det gym som han driver i centrala Stockholm. Numera är de ett par och kanske är han en framtida drottninggemål. Daniel Westling är från Ockelbo i Gästrikland och beskrivs som en sportig och helt vanlig kille. Sedan bekantskapen med Victoria blev känd har Westlings gym blomstrat och han har utvidgat rörelsen i Stockholm. (PM)
-
Prins Harry av Storbritannien fyller 21 år på torsdag (15/9).
Stockholm (PM)
Prins Harry är prins Charles och prinsessan Dianas andra son. Som sådan står prinsen lite i skymundan av sin karismatiske storebror William, som redan har alla världens blickar riktade mot sig. Harry har gått i sin brors fotspår genom att utbilda sig vid den exklusiva internatskolan Eton utanför London. Men han har ännu inte börjat utföra kungliga plikter. Rubrikerna har hittills mest handlat om hans vilda festande. (PM)
-

Bildtexter:

fd050915_1.jpg
Elisabeth Tarras-Wahlberg
Foto: Maja Suslin/Scanpix

Mer läsning

Annons