Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 17 november

/

Annons
Förre statsrådet Bo Holmberg fyller 63 år på torsdag (17/11).
Stockholm (PM)
Bo Holmberg var civilminister i den socialdemokratiska regeringen mellan 1982 och 1988. Han var sedermera landshövding i Södermanland från 1996 till i somras då han fick en tjänst som generaldirektör i regeringskansliet. Bo Holmberg var gift med Anna Lindh, som så tragiskt mördades 2003. (PM)
-
Filmregissören Martin Scorsese fyller 63 år på torsdag (17/11).
Stockholm (PM)
Martin Scorsese tillhör filmhistoriens främsta regissörer. På 70- och 80-talen gjorde han epokgörande filmer som "Taxi driver" och "Tjuren från Bronx", tillsammans med Robert DeNiro. De återförenades i "Maffiabröder", 1990. På senare år har Scorsese samarbetat flitigt med Leonardo DiCaprio i filmer som "Gangs of New York" och "Aviator". Märkligt nog har han aldrig vunnit en Oscar, trots sju nomineringar. (PM)
-
Programledaren Thabo Motsieola fyller 44 år på torsdag (17/11).
Stockholm (PM)
Thabo Motsieloa är tillbaka i tv-rutan, som programledare för "Cold case Sverige", programmet som löser svåra brottsfall i TV4. Det var i den kanalen han fick sitt genombrott som programledare för debattprogrammet "Svart eller vitt" i början av 90-talet. Sedan dess har han mest sysslat med föreläsningar och sitt engagemang inom budosporten Shaolin. (PM)
-

Bildtexter:

fd051117_1.jpg
Bo Holmberg
Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Mer läsning

Annons