Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 2 juni 2005

Annons
Författaren Anders Ehnmark fyller 74 år på torsdag (2/6).
Stockholm (PM)
Anders Ehnmarks författarskap har gått hand i hand med hans journalistiska gärning. Som Expressens Rom-korrespondent på 60-talet skrev han mycket om Italien och Afrika, även i bokform. Han har länge medverkat på Expressens kultursidor. Med klar vänsterprofil har han dessutom skrivit flera böcker och dramer, bland annat "Chez nous" och "Doktor Mabuses nya testamente", tillsammans med PO Enquist. På 90-talet blev det återigen flera böcker om Afrika.
-
Prinsessan Désirée fyller 67 år på torsdag (2/6).
Stockholm (PM)
Prinsessan Désirée är en av de fyra berömda Hagasessorna. Hon är kungens näst yngsta storasyster.1964 gifte hon sig med friherre Niclas Silfverschiöld. Tillsammans har de tre barn, Carl, 38, Louise, 36, och Hélène, 34. Familjen bor på Kobergs slott i Västergötland. Prinsessan Désirée utför inte så många kungliga plikter till vardags, men finns nästan alltid med på kungafamiljens större högtider.(PM)
-
Filmregissören Lasse Hallström fyller 59 år på torsdag (2/6).
Stockholm (PM)
Lasse Hallström är en av Hollywoods mest eftertraktade regissörer efter att ha fått en hel hög Oscarnomineringar för sina filmer "Mitt liv som hund", "Ciderhusreglerna" och "Chocolat". På 70-talet började karriären hemma i Sverige med en rad humoristiska tv-program och filmkomedier med kompisarna Magnus Härenstam och Brasse Brännström i huvudrollerna. Sedan slutet av 80-talet är han främst verksam i Hollywood. PM)
-
Friidrottaren Malin Ewerlöf-Krepp fyller 33 år på torsdag (2/6).
Stockholm (PM)
Malin Ewerlöf är Sveriges främsta medeldistanslöpare på 90-talet, men har nu tvingats avsluta sin karriär på grund av efterhängsna skador. Skadorna förstörde de senaste årens tävlande. Det överraskandet EM-silvret på 800 meter 1998 är främsta meriten. (PM)
-

Bildtexter:

fd050602_1.jpg
Prinsessan Désirée
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Mer läsning

Annons