Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 25 augusti

Annons
Skådespelaren Sean Connery fyller 75 år på torsdag (25/8).
Stockholm (PM)
Sean Connery är för evigt förknippad med James Bond. Han spelade agent 007 i sju filmer och anses av många vara den som har gjort det bäst. Karriären gick dåligt efter det, men 1987 vände allt när han fick en Oscar för sin fantastiska rollprestation i "De omutbara". Sean Connery blev häromåret adlad av drottning Elizabeth trots sin välkända kamp för ett fritt Skottland. (PM)
-
Författaren Frederick Forsyth fyller 67 år på torsdag (25/8).
Stockholm (PM)
Frederick Forsyth arbetade som utrikeskorrespondent i många år innan han debuterade med "Schakalen" 1971 och blev världsstjärna över en natt. Kanske är det därför som hans böcker kännetecknas av detaljerade skildringar av internationella intriger. Privat håller Frederick Forsyth en låg profil och nöjer sig med att föda upp lamm på den engelska landsbygden. (PM)
-
Författaren Martin Amis fyller 56 år på torsdag (25/8).
Stockholm (PM)
Martin Amis är son till Kingsley Amis, men på egna meriter en av Storbritanniens mest kända och lästa författare. Redan tidigt visade han sig vara en stor satiriker. På 70-talet uppförde han sig som en litterär rockstjärna. På 80-talet uppmärksammades han för sina romer "Pengar" och "Kvinna söker sin mördare". För några år sedan gav han ut en öppenhjärtig självbiografi där han bland annat skriver om sin relation till sin berömda far Kingsley. (PM)
-
Sångaren Elvis Costello fyller 51 år på torsdag (25/8).
Stockholm (PM)
Elvis Costello kom fram i svallvågorna efter punken i engelskt musikliv med debutalbumet "My aim is true" 1977. Senare har Declan MacManus, som han är döpt till, visat på en sällsynt musikalisk mångsidighet. Bland annat har han samarbetat med kammarmusikkvartetten Brodsky Quartet och på senare år med Burt Bacharach, vilket resulterade i skivan "Painted from memory". (PM)
-

Bildtexter:

fd050825_1.jpg
Sean Connery
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons