Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 27 oktober

/

Annons
Friidrottaren Arne Andersson fyller 88 år på torsdag (27/10).
Stockholm (PM)
Arne Andersson var tillsammans med Gunder Hägg Sveriges stora löpare i början av 1940-talet. Gång på gång sporrade de varandra till stordåd. Ofta till världsrekord. Han satte ett rekord på 1 500 meter och tre på den engelska milen. 1943 fick han Svenska Dagbladets bragdmedalj. 1946 diskvalificerades han på livstid för brott mot amatörbestämmelserna tillsammans med Gunder Hägg och Henry Kälarne. Efter karriären blev Arne Andersson yrkesvalslärare i Stockholm. (PM)
-
Komikern John Cleese fyller 66 år på torsdag (27/10).
Stockholm (PM)
John Cleese har främst setts i tv genom åren. I "Monty Pythons flygande cirkus" och förstås mästerverket "Pang i bygget". Men det har även blivit en rad klassiska humorfilmer med Monty Python-gänget, samt böcker om samlevnad och arbetslivet för den mångsidige britten. På senare tid har skådespelarkarriären tagit fart igen. Han hördes i den engelskspråkiga versionen av filmen "Shrek 2" och har spelat med i de två senaste Bondfilmerna. (PM)
-
Skådespelerskan Marie Göranzon fyller 63 år på torsdag (27/10).
Stockholm (PM)\nMarie Göranzon är en av våra mest kända kvinnliga skådespelare som främst har haft sina succéer på Dramaten. Framför allt i samarbete med Lars Norén. Hon spelade mot sin man Jan Malmsjö i Noréns regidebut, "Dödsdansen", på Dramaten. Göranzon har även spelat titelrollen i "Fröken Julie" i regi av Ingmar Bergman. (PM)
-
Skådespelaren och regissören Roberto Benigni fyller 53 år på torsdag (27/10).
Stockholm (PM)
Roberto Benigni hade länge varit en superstjärna i Italien när Hollywood plötsligt fick upp ögonen för honom i och med filmen "Livet är underbart" som vann två Oscar 1998. Den annorlunda komedin som utspelade sig i ett koncentrationsläger var speciell att göra för Benigni vars pappa satt i ett sådant i två år. Benigni tänkte först bli präst, men satsade på komedi istället. (PM)
-

Bildtexter:

fd051027_1.jpg
Marie Göranzon
Foto: Lars Pehrson/Scanpix

Mer läsning

Annons