Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 4 augusti

/

Annons
Förre justitiekanslern Hans Stark fyller 74 år på torsdag (4/8).
Stockholm (PM)
Hans Stark blev jurkand i Stockholm 1955 och började sedan en juristbana som bland annat innehållit en längre sejour på Arbetsdomstolen. Först som sekreterare och mellan 1973 och -85 som ordförande. Efter fyra år som justitiekansler mellan 1987 och -91 återvände Hans Stark till Arbetsdomstolen där han tjänstgjorde fram till sin pensionering. (PM)
-
Tennisexperten och författaren Björn Hellberg fyller 61 år på torsdag (4/8).
Stockholm (PM)
Björn Hellberg är tennisjournalist till yrket och har bland annat bevakat Wimbledon-tennisen mer än 35 år i följd. Han hördes ofta rapportera i radio om svenska tennisframgångar på 70- och 80-talen. Men det var när han blev parhäst med Ingvar Oldsberg i \"På spåret\" som han blev ett folkkärt ansikte även i tv. Utöver det skriver Björn Hellberg deckare som även ges ut i Tyskland och Holland. (PM)
-
Författaren Anders Jacobsson fyller 42 år på torsdag (4/8).
Stockholm (PM)
Anders Jacobsson är tillsammans med sin kusin Sören Olsson mannen bakom seriefigurerna Bert och Sune, som förutom böcker även blivit gestaltade på film och i tv. Det har blivit över 70 böcker om figurerna. Jacobsson arbetade som lärarassistent när han kom på Sune, som först hördes i lokalradio i Örebro i början av 80-talet. (PM)
-

Bildtexter:

fd050804_1.jpg
Björn Hellberg
Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Mer läsning

Annons