Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag 9 juni 2005

Annons
Förra vänsterledaren Gudrun Schyman fyller 57 år på torsdag (9/6).
Stockholm (PM)
Gudrun Schyman avgick som ledare för vänsterpartiet 2003 efter nästan tio år på posten, men är nu i ropet igen som förgrundsfigur i Feministisk initiativ (fi). I vänsterpartiet lyckades hon lyfta partiet till tolv procent i valet 1998 och ett löst regeringssamarbete med socialdemokraterna, som utvecklades efter valet 2002..(PM)
-
Regissören Peter Schildt fyller 54 år på torsdag (9/6).
Stockholm (PM)
Peter Schildt växlar mellan skådespeleri och regi. Han spelade huvudrollen i "Ådalen 31" i slutet av 60-talet, men började snart även regissera. Han regisserade bland annat de uppmärksammande ungdomsserierna "Xerxes", "Ebba & Didrik" och "Glappet" i tv. Oftast har hans hustru Christina Herrström skrivit manus.(PM)
-
Skådespelaren Michael J Fox fyller 44 år på torsdag (9/6).
Stockholm (PM)
Michael J Fox började som barnskådis hemma i Kanada, flyttade till USA och gjorde huvudrollen i den populära tv-serien "Fem i familjen". På bio hade han stor framgång i tre "Tillbaka till framtiden"-filmer. På 90-talet blev det comeback i tv med "Spin city" men sedan han drabbats av parkinsons sjukdom tvingades han hoppa av serien i för några år sedan.(PM)
-

Bildtexter:

fd050609_1.jpg
Gudrun Schyman
Foto: Roger Wikström/Scanpix

Mer läsning

Annons