Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar torsdag den 26 maj 2005

Annons
Centerpolitikern Görel Thurdin fyller 63 år i dag.
Stockholm (PM)
Görel Thurdin började som lärare, tog över Thorbjörn Fälldins riksdagsplats och satt i den borgerliga regeringen mellan 1991 och 1994, och därefter var hon andre vice talman. Nu har hon lämnat politiken och är bland annat ordförande i Rädda barnen och ordförande i Jämit, som arbetar för jämställdhetskvotering i bolagsstyrelser.(PM)
-
Rocksångerskan Stevie Nicks fyller 57 år i dag.
Stockholm (PM)
Stevie Nicks och dåvarande pojkvännen Lindsay Buckingham tog plats i bluesbandet Fleetwood Mac i mitten av 1970-talet och var med om bandets omvandling till en av världens bäst säljande rockgrupper med plattor som "Rumours" 1977. Men drogproblem förstörde en stor del av hennes karriär och liv på 80-talet. För fyra år sedan gav hon emellertid ut "Trouble in Shangri-La". (PM)
-
Rocksångaren Lenny Kravitz fyller 41 år i dag.
Stockholm (PM)
Lenny Kravitz gick i samma skolklass som rockgitarristen Slash, så det är klart att det blev en rockkarriär för honom också. 1989 debuterade med det 60-talsinfluerade albumet "Let love rule" och sedan har han skrivit hit efter hit. Han har även skrivit låtar åt Madonna, Aerosmith och Stevie Wonder. (PM)
-
Simmaren Lars Frölander fyller 31 år i dag.
Stockholm (PM)
Lars Frölander är en av Sveriges främsta simmare genom tiderna. Han vann OS-guld på 100 meter fjäril i Sydney 2000 och silver i lagkapp 4x200 meter redan i OS 1992. Dessutom har han staplat VM- och EM-guld på hög. Skadeproblem satte käppar i hjulet för storsatsningen inför OS i fjol, men Frölander har ännu inte officiellt lagt badbyxorna på hyllan. (PM)
-

Bildtexter:

fd050526_1.jpg
Politikern Görel Thurdin fyller 63 år den 26 maj.
Foto: Ulf Palm/Scanpix

Mer läsning

Annons