Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folke Andersson fyller 80 år

Annons
80 år fyller idag Folke Andersson, Sörberge. Han föddes på Alnö och gick skola där. Vid tolv års ålder började han arbeta på brädgården i Karlsvik. Två år senare började han med skogsarbete och timmerkörning i Ulvsjön i Stöde. På somrarna ägnade han sig åt jordbruksarbete.
När han var 22 år gammal blev han frälst och medlem i Ulvsjöns Filadelfiaförsamling. Senare gick han bibelskola i Örnsköldsvik och Stockholm och verkade sedan som evangelist i olika delar av landet.
1956 gifte han sig med Annalisa Forslund i Sundsvall. Paret har fyra barn, tre döttrar och en son. Från 1975 och till pensioneringen 1987 arbetade Folke vid Sunds Defibrator.
Genom åren har han ägnat sig åt att hjälpa barn i andra länder genom hjälporganisationer som Hoppets Stjärna och Barnens livlina. Sedan 1996 är han engagerad i Karelbarnshjälpen.
Folke Andersson är mycket intresserad av fiske, framförallt i olika tjärnar och i Indalsälven. Han är medlem i Timrå husvagnsklubb och har plats på Färgholmen vid Indalsälven där han tillbringar somrarna.
Födelsedagen firas med öppet hur i Hyresgästföreningens lokal i Sörberge, under eftermiddagen idag.

Mer läsning

Annons