Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fred Norén har avlidit

Annons
Fred Norén, Västanå, Liden, har efter en tids sjukdom avlidit 79 år gammal.
Han föddes i Västanå och kom att bli födelseorten trogen fram till sin bortgång. Fadern dog när Fred var endast åtta år gammal och han växte upp tillsammans med sin moder och två äldre systrar. Morfadern, som bodde i närheten, kom att betyda mycket för Fred under uppväxtåren.
1954 gifte han sig med Eivor och det fick barnen Ann-Christine och Thomas.
Fred var en skogens man. I unga år kom han i skogsarbete, först som huggare men sedan som timmerkörare. En kort tid var han anställd som lastbilsförare i ett åkeriföretag. Från mitten av 1950-talet var han anställd som skogsförman vid Wifstavarfs Ab, en tjänst som fortsatte efter fusionen med Sca 1966. I mitten av 1970-talet genomgick han Sca:s skogsrättautbildning i Bräcke, varefter han fick ansvar för avverkningslag inom Fors arbetsområde.
En hjärtinfarkt 1983 tvingade honom att delvis lämna arbetsledransvaret och från 1985 erhöll han förtidspension.
Fred hade många fritidsintressen. Han var en duktig skidåkare och deltog med framgång i distriktstävlingar både som junior och senior. Jakten var nog det största intresset. Främst älgjakten, som han tidigt ägnade sig åt, men även fiske, småviltsjakt och fällfångst tillhörde fritidssysselsättningen. Efter pensioneringen kom han att ägna sig åt tillverkning av olika trä-alster.
Mångkunnigheten och hjälpsamheten gjorde att Fred anlitades av många i olika arbeten. Smiden, snickerier och framför allt otaliga monterade älghorn vittnar om hans blick för användbarhet och känsla för formen.
Han var omtyckt bland grannar, vänner och bekanta. Med sin stillsamma humor kunde han locka till många skratt i jaktlag och övrigt sällskapsliv.
Fred sörjes och saknas av hustrun Eivor, barnen Ann-Christine och Thomas, barnbarnet Jens samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons